Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '10

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Londra'nın dahi modacısı...

Londra'nın dahi modacısı...
 

Lee Alexander Mcqueen


Ünlü moda tasarımcısı Lee Alexander Mcqueen, Londra'nın merkezinde bulunan evinde intiharı seçerek, yaşama veda etti. Sıfırdan zirveye çıkış öyküsüne kahramanlık yapmış bir moda tasarımcısının bu beklenmedik hazin sonu, beni çok etkiledi.
Işıltılı bir dünya sahnesinde başarıyla yer almanın mutlu olmaya yetmeyeceğini gösteren bir örnektir Mcqueen'in dramı. Çıraklıktan dünya modasının zirvesine tırmanabilen ve modanın dahisi olarak, moda tarihine adını yazdıran bu genç İngiliz moda tasarımcısı, Givenchy ve daha sonra Gucci'nin koleksiyonlarını yaratarak moda dünyasında zirveye çıkmıştı.
1969 yılında Londra'da bir taksi şoförünün oğlu olarak doğan Mcqueen, kendi çabası ile moda dünyasında adım adım yükselerek, birçok moda tasarımcısı için ilham kaynağı olmuştu. Yaptığı tasarımları giyen ünlüler arasında Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Lady Gaga, Penelope Cruz, Kate Moss, Rihanna ve Prens Charles yer alıyordu.
Ünlü modacının kreasyonlarını Oscar törenlerinde ve kırmızı halı üzerinde taşıyan ünlüler, ne yazık ki onun yaşamındaki acılarına ve anlam bunalımlarına çare olamadı. Çok yakında annesini kaybeden Mcqueen, yaşadığı yalnızlıktan ve girdiği bunalımdan çıkamadığı için intiharı seçti.
Seni sevgiyle uğurluyoruz Mcqueen... Kadınlara kattığın o zarif kreasyonlarınla yarattığın ışık, seni gittiğin yerde ebediyen aydınlatacaktır.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..