- Kategori
- Yemek - Mutfak
Lor kurabiyesi
Süt ve yumurta ilavesi ile mayalı hamurdan tuzlu lor kurabiyesi yapınca kurabiyelerin lezzeti ve protein değeri daha da artıyor, kırmızı pul biber, kuru nane ve üzerine serpilmiş çörek otu lezzetine lezzet katıyor. Çocukların beslenme çantalarına ve çalışanların da iş yerlerinde öğün aralarında acıkınca yanlarında taşıyabileceği güzel kurabiye çeşitlerinden biridir.
Bu kurabiyenin özelliği mayalı hamurdan yapılması ve tuzlu lor peynirinin baharatlarla beraber hamurun içine karıştırılmasıdır.
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
1 paket instant maya veya ¼ paket yaş maya
250 gram tuzlu lor peyniri
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım çay bardağı sıvı yağ(kurabiye hamurlarına şekil verirken elimize sürmek için)
Un
Yapılışı:
Maya ılık sütle beraber eritilir ve içine toz şeker ilave edilip karıştırılarak 15 dakika bekletilir. Bekletilirken kabın ağzı kapatılmalıdır.
Mayalanan karışımın içine 2 yumurta, tuz, yağ, kırmızı pul biber, kuru nane ve lor peyniri ilave edilir.
En son olarak elenmiş un ilave edilir ve hamur yoğurma işlemi tamamlanır, hamur ele yapışmayacak biçimde olmalıdır.
Elde edilen hamur en az 1 saat bekletilmelidir. 1saat sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir ve hamur yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıdaki fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.