Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '19

 
Kategori
Deneme
Okunma Sayısı
139
 

Lor Peyniri Yiyelim

Her gün lor peyniri tüketiyoruz, sağlığımız açısından çok yararlı. Tansiyon hastası olduğum için lor peyniri tavsiye edildi ve taze olarak tüketiyorum.

Lor peyniri peynir altı suyunun pıhtılaşması ile oluşuyor. En iyi lor kaşar peyniri yapılırken kalan peynir altı suyundan imal edilir. Lor peyniri protein bakımından oldukça yüksektir. Lor peynirinin Trakya loru, Kars Loru, Antalya Loru ve Erzurum Loru gibi çeşitleri vardır.

Yüksek potasyum içerir, kolesterol bulundurmaz.  Yağ oranı düşük olduğu için diyetlerde kullanılabilir, A ve C vitaminlerini barındırır. Lor peyniri amino asit değerleri açısından ve protein bakımından yumurtadan daha besleyicidir. Kas zedelenmeleri sonrası yenildiğinde vücudun hızla toparlanmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek besin değerleri hastalıklardan korunmaya yardımcıdır. Kansere karşı koruyucu etkisi bilinir. Kanser hastaları ek besin olarak tüketebilir. Tüketim öncesi doktordan onay alınması tavsiye edilir. Kemikleri güçlendirir. Özellikle diş sağlığı için önemli bir besindir. Selenyum içeriği, antioksidan yönünden zengin olması dikkat çeker. Vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.

Lor peyniri çiğ sütten yapılır. Çiğ sütün bulunamaması durumunda pastörize veya günlük sütten yararlanılabilir. Pişirme esnasında metal kaşık kullanımı sütün tadını bozabileceğinden tahta kaşıklar kullanılır. Peynir soğuduğunda parçalar dibe çöker, su üste çıkar. Temiz bir tülbent yayılarak peynir süzülür. Baharatlarla karıştırılarak, zeytinyağı ile beraber kahvaltılarda yenebilen peynir, yufkanın içine konularak böreklere eşlik edebilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Beyaz peynir alışkanlığımız engel...

Kerim Korkut 
 13.03.2019 11:02
Cevap :
Kerim Kardeş bir de lor peyniri deneyin.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam ve sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  13.03.2019 18:02
 

Yapılışı çok önemlidir LOR peynirinin Nahide hanımcığım, kesilirse ya da süt gereğinden fazla bekletilirse tadı bozulabiliyor. Lor peynirinin faydalarını da öğrendim sayenizde teşekkür ederim. Uzun süredir evde yapmayı düşünüyordum deneyeceğim, elinize sağlık diliyorum sevgilerimle

Cemile Torun 
 13.03.2019 0:24
Cevap :
Sevgili Cemile hanım! Lor peyniri benden daha iyi yapacağınıza eminim.Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim canım.Selam sevgiler sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  13.03.2019 10:31
 

Ben şahsen bu yararlı bilgiyi bize kazandırdığınız için teşekkürler ediyorum sevgili öğretmenim... Sağ olunuz sağlıklı kalınız:)

Halil Güven (Sökeli) 
 12.03.2019 23:23
Cevap :
Sayın Sökeli Lor Peyniri hanımefendi yapıp size yedirsin muhakkak benden daha iyi yapar.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim selam sevgi ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  13.03.2019 10:33
 

Nahide Hanım, çoğu sabah lor peyniri domates, biber, salatalık karışımı soframızın değişmzlerindendir.Ailece sağlık, esenlikler diyoruz.

Şahin ÖZŞAHİN 
 12.03.2019 21:35
Cevap :
Sayın Özşahin, ne güzel afiyet olsun.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam sevgi ve saygılar, sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  13.03.2019 10:34
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1838
Toplam yorum
: 11209
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1027
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster