Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Lorenzo'nun Yağı Neslihan'ı Nasıl İyileştirdi ?

Lorenzo'nun Yağı Neslihan'ı Nasıl İyileştirdi ?
 

Bitkisel hayata giren kızını yeniden hayata döndürerek tıp literatürüne geçen 'doktor anne: "Bu mucizeyi Lorenzo'nun Yağı filminden esinlenerek gerçekleştirdim" dedi

Beş yıl önce şofbenden zehirlenerek bitkisel hayata giren üniversite öğrencisi Neslihan Köse, doktor annesinin çabasıyla yeniden hayata döndü.

Çekilen MR'larda beyin hücrelerinin tamamına yakınının öldüğü tespit edilen ve altı ay boyunca parmağını bile kıpırdatamayan Neslihan'ın yeniden doğuşunu anlatan iki makale de uluslararası tıp dergilerinde yayımlandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde seramik eğitimi alan, İngilizce ve Almanca bilen Neslihan Köse, 2001 yılının son günü yılbaşı tatilini geçirmek için geldiği ailesinin Bursa'daki evinde şofbenden zehirlenmiş, ambulans gelene kadar iki kez kalbi duran genç kız, yine annesinin yaptığı kalp masajıyla hayata dönmüştü.

Olaydan sonra tıbbın hiçbir çare bulamadığı kızını yeniden hayata döndürmek için çırpınan ve kendisine "Lorenzo'nun Yağı" filminde anlatılan hikâyeyi örnek alan Radyoloji Uzmanı Dr. Hale Kabacaoğlu Köse, bu mucizeyi gerçekleştirmek için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı doçentlik tezini, mesleğini ve özel yaşamını bir kenara bıraktı.

İnsanların beyinlerinin yüzde 5'ini kullandıkları düşüncesinden hareket eden Dr. Köse sonunda bunu başardı. 6 ay boyunca bitkisel hayatta kalan Neslihan yavaş yavaş uyanmaya başladı.

Doktor olduğu için iki yıl boyunca kızıyla yoğun bakımda yaşayan ve bu arada "Dünyaya bir kez gelinir" diyen eşi tarafından terk edilen Dr. Köse, hiç bir şeyden haberi olmayan kızını yeni doğan bir çocuk gibi bakıma alarak eğitmeye başladı.

"Onu adeta ana rahminde yeniden büyüttüm. ABD'deki uzmanlar dünyada böyle bir olaya ikinci kez rastlandığını söylediler. Benzer bir durumu Güney Kore'de bir çocuk yaşamış. Bunu da daha önce seyrettiğim ve ADL hastası olan ve beyin sinirleri yok olan oğlunu yaşama kazandıran 'Lorenzo'nun Yağı' filminden esinlenerek gerçekleştirdim" diyen fedakâr anne, çocuğuna yürümeyi, tuvalete gitmeyi, konuşmayı ve okumayı yeniden öğrettiğini söylüyor.

Eski dönemi hatırlamayan ve ikinci hayatını yaşayan kızının şu anda anaokulunda eğitim gören öğrencilerden biraz daha iyi durumda olduğunu belirten Dr. Köse, "Onu şu anda hazırlık sınıfına hazırlıyorum. Sonra evde ilköğretim ve lise eğitimini görecek. Son olarak da yeniden üniversiteye başlayacak duruma getireceğim ve o günü kurbanlarla kutlayacağım" diyor.

 

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 598
Kayıt tarihi
: 15.07.12
 
 

NLP MASTER PRACTİTİONER, KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI, YAZAR Çankırıdoğumlu Bayram TAŞCI, ilk ve orta ö..