Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Lösemili çocuklar köyü hizmete girdi

Lösemili çocuklar köyü hizmete girdi
 

Ankara'ya gelen lösemili çocukların ailelerinin kalacağı Lösemili Çocuklar Köyü düzenlenen törenle hizmete girdi. Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki köyün açılışında konuşan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, lösemili çocuklarıınıın ailelerinin kalacağı konuk evleri, spor tesisleri ve kanser araştırma ünitesinin de bulunduğunu ifade etti.

Üstün Ezer, Lösemili Çocuklar Köyünde tamamen ücretsiz hizmet verileceğini ve dünyada ilk kez böyle bir köyün yapıldığını sözlerine ekledi.

Köyde kıısa süreli tedavi ve tahlillerden ailelerden yararlanacak. Tesiste ayrııca konukevinin dışında spor salonlarıı ve 20 oda var. Lösemili çocukların anne ve babaları için örgü, biçki, dikiş ve diğer el sanatları ile pastacılık, çiçekçilik, çocuk bakıcılığı gibi uğraş atölyeleri de bulunan köyde, ailelere sosyal güvence ve gelir sağlanacak. Köyde, anaokulu, ilköğretim ve lise ile konferans salonları, kapalı açık spor sahaları yer alacak.

Çocuklarımız için önemli bir köy. Onlara ufak da olsa mutluluk sağğlayacak ve sosyal aktivitelere katıılma olanağı sağlayacak.

TİN

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7261-salik-losemili-cocuklar-koyu-hizmete-girdi.html

İlgili haber için TIKLAYIN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..