Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

Lost 5.Sezon başlıyor

Lost 5.Sezon başlıyor
 

Sevgili okurlar, yeni yılınızı kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim.
Televizyon tarihinin en ilgi çekici dizilerinden biri kuşkusuz LOST. Sevrettiğimiz 4 sezon boyunca heyecan, merak, ilgi ve temposu hep üst düzeyde olmuştu. Öyleki, izleyenler kendi aralarında tartışmalar yapıp gelecek bölümler için tezler geliştirmişti.
Dördüncü sezon finalinden yaklaşık 7 ay sonra 21 Ocak da ( ABD de ) 5. sezon başlıyor. Sanırım 17 bölüm olacakmış. Uzun ara hoş olmadı, ama heyacan seyirciyi yine kıskıvrak yakalayacak gibi.
Konu ile ilgili birkaç web istesini dolaştım. Yorumlar ilgimi çekti, birkaç tanesini sizlerle paylaşalım dedim.

*1.sezondan beri dizide gördüğümüz bir kadın karakter 5.sezon’da hiç ama hiç görünmeyecek ama 6.sezonda tekrar dizide olacak.(sanırım Emili de Ravin-Claire)

*Charlotte ve Daniel Faraday cok daha aktif karakterler olacak.

*Mr.Eko’nun John Locke‘a “You’r next!” (sıradaki sensin) demesiiyle John Locke‘un ölümü veya liderliği arasındaki bağlantıyı öğreneceğiz.

*Zaman yolculuğu olayının daha geniş ve farklı bir şekilde işlendiğini göreceğiz.

*John Locke aramızda olacak

*Jin %95 ihtimalle hayatta.

*Christian Shephard çok çok önemli olacak ve neden bu kadar önemli biri bunu göreceğiz.

*Yine daha önce gördüğümüz sahnelerin aslında bir devam oldugunu göreceğiz ve izleyeceğiz.(Kate ve Jack sahnesi gibi)

*Flashback ve flashforwardlar azalacak, bir yerde “Günümüz tarihi” diye birleştirecekler.

*Benjamin ve Desmond ilk defa aynı sahnede yer alacak.

*Mr.Abandon kimdir, necidir, kimden yanadır bunu görecegiz.

İşte Lost panelinde yapımcıların anlattığı birkaç bilgi…

• Ada, 2. sezon finalinde Swan ambarı içe doğru patladığında zamanda geriye gitmedi, ancak ambar patladığında bir şeyler oldu evet…

• Locke ve Jin’i dizide daha fazla göreceğiz. “Ölüm, göreceli bir kavram” ve dizide bu karakterler hakkında daha anlatılacak çok şey var.

• Yapımcıların dizide en beğendikleri bölümler “The Constant” (Carlton) ve “Exodus” (Damon). Damon, dördüncü sezonu çok beğendiğini açıkladı ve dizinin zamanında “iniş ve çıkışları” olduğunu kabul etti.

• Diziye son vermek üzere bir tarih belirlemenin kendilerine daha fazla güç ve enerji, fikir verdiğini yinelediler.

• Bu sene Rousseau’nun hikayesine geri döneceğiz, ancak bu tamamen flashback olmayacak. Flashback ve forward’lar dizide yine yer alacak, ancak dizide yine zamanda gidiş gelişle ilgili heyecanlı şeyler yaşanacak, yeni sezonda dizinin anlatılış biçimiyle ilgili bambaşka sürprizler olacak. Ada içinde ve dışında yaşanacak olan olaylar anlatılacak ve bunlar farklı zaman dilimlerinde olacak.

• Köpek Vincent gayet iyi ve 5. sezonda da olacak - hatta dizinin sonuna kadar adada olacak.

• Jack-Kate-Sawyer aşk üçgeni, diziyi canlı kılan hikayelerden biri ve önümüzdeki iki sezon boyunca bu üçgende değişiklikler göreceğiz. Kate Sawyer‘ı tekrar görecek.

• 4. sezon finalinde Daniel Faraday’le birlikte botta olan isimsiz kişiler şaşırmış olacak, ancak olaylar yine Faraday’e bağlı olacak.

• Daniel’dan bahsetmişken, kendisinin, içinde Ada’da neler olduğu ve neler olacağı hakkında bilgiler yazan küçük bir not defteri var ve bu defter 5. sezonda önemli ölçüde yer alacak.

• Richard Alpert “oldukça yaşlı”, Ada’nın mistik güçlerine şükürler olsun ki, ve 5. sezonda onun hikayesini biraz daha göreceğiz. Onu ayrıca yalınayak bir biçimde “yakın gelecekte” (bu bir kelime oyunu olabilir) göreceğiz, dolayısıyla kaç tane ayak parmağı olduğunu öğrenebileceğiz.

• Yapımcıların açıklamalarından sonra; Yeni sezonda yepyeni bir hikaye zaman sırasıyla karşılaşacağız. Flashback ve flashforward olacak, ancak yapımcılar bize bunları çok farklı biçimde verecek ve bu sıralama oldukça karışacak.

• 4. sezondan 7. bölüm olan “Ji Yeon”u hatırlayın ve Sun’ın flashforward’larıyla Jin’in flashback’lerini nasıl karıştırmıştık, 5. sezonda da tahminen bu tür mantık oyunları olacak.


İşte size kısa yorumlar, diziyi sıkı takip edenler için bir küçük tavsiye vermek istiyorum.
Dailymotion Türkiye isimli bir site var oraya girip LOST diye arama yapınca, 5. sezon ile ilgili tanıtım fragmanlarını göre bilirsiniz.
Şimdilik bu kadar, sevgilerle....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..