Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '14

 
Kategori
Spor
 

Löw yine Süper Mario sunu buldu...

Löw yine Süper Mario sunu buldu...
 

Özellikle Cezayir karşısında çok zorlandılar. Ancak Almanların katıldığı bir turnuva da onların istikrarını hiç bir zaman hafife almamak gerek.Turnuva başından beri her 90 dakika aynı takım oyunu ve ciddiyet içerisinde oynadılar.

Boateng,Özil ve Klose takviyeli kadroları ile güzel bir jenerasyon yakalamışlar. Löw takımını son derece iyi tanıyor. Maçın ilk yarısında Arjantin in bölge savunması karşısında gerçekten zorlandılar. Klose ve Müeller 'e atılan her topun devamında  Arjantin defansı tüm gedikleri kapattı.

Orta alanda ise  Almanlar ' ın sıkı markajında kalan Messi nin kanatlara attığı toplar zayıflayınca Lavezzi ile pozisyon üretmeye çalıştılar.Higuain ile gole de çok yaklaştılar.  Ancak Neuer ile bire bir de kaldığı pozisyonda Higuain aleyhine verilen karar maçın dönüm noktalarından birisiydi.

İkinci yarıda Arjantin aynı direnç ile sahaya çıksa da Lavezzi nin oyundan alınması onlar için kritik bir karardı. Yerine giren Aguero nun istekli futbolu sonuç getirmeyince Palacio da destek vermek üzere sahaya sürüldü. 

Ancak Almanlar orta sahanın her iki kanadını da çok olumlu kullandılar.Zaman zaman Boateng bile ileriye süpriz toplar atmaya gitti.Oysaki Arjantin sol kanadının top getirdiği anlar maç içerisinde çok sınırlı kaldı.

Almanlar 'ın her mevkide pozisyon anlamında çok olumlu oynayan güçlü oyuncuları var.Arjantin 11'i  ise özellikle bazı pozisyonlarda rakibine karşı daha zayıftı.

Maçın kader anlarından birisi de Goetze nin oyuna girmesi oldu.Zaten Löw ne zaman zor duruma düşse Goetze hep kenarda. Belki de bir anlamda nöbetçi golcü. Süratli ve seri olmasının özelliğini yine bir kanat akınında kendisine gelen topta gösterdi.

Sonuçta turnuva başından beri takım oyunu  oynamanın özelliklerini   yansıtan Almanya maçı kazandı.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..