Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Lozan antlaşmasını çöpe atın!

Lozan antlaşmasını çöpe atın!
 

İşte AB nin en güncel isteği bu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 27 Ocak’ta Lozan’ı resmen delmek için adım atacak. Türkiye ve Yunanistan’a “Dini azınlıklar konusunda Lozan’ı aşın!” çağrısında bulunacak. Bu amaçla hazırlanan raporda Ankara’dan istenen maddeler ise AB’nin ‘Sevr hayali’ ile bire bir örtüşüyor.

27 Ocak tarihinde oylanacak rapor ve karar tasarısında Ankara’dan istenenler şunlar:

- Dini azınlıkların dini temsilcilerinin eğitimiyle ilgili sorunları çözmesi,

- Patrikhanelerin tüzel kişiliğini tanıması,

- Heybeliada Ruhban Okulu’nu açması,

- Fener Rum Patrikhanesi’ne ’ekümenik’sıfatını kullanma izni vermesi, azınlıkların mülkiyet sorunlarını çözmesi,

- Mor Gabriel Süryani Ortodoks Kilisesi’nin mülkiyet hakkını koruması,

- Ulusal azınlık mensuplarının polis, TSK, yargı ve idari sistemde çalışabilmesi,

- Hrant Dink cinayetini çözümlemesi,

- Azınlık mezarlıklarını koruması, antisemit (Yahudi karşıtı) söylemleri cezai suç haline getirmesi, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı ulusal kampanya başlatması,

- Heybeliada Ruhban Okulu konusunda Rum azınlığın temsilcileriyle uzlaşıya dayalı bir çözüm bulunması çağrısı yer alıyor. Bu çerçevede, Ruhban Okulu’nun Galatasaray Üniversitesi bünyesinde oluşturulacak bir İlahiyat Fakültesi’ne bağlı olarak yeniden açılması konusunda yapılan gayrı resmi teklifin yazılı olarak resmileştirilmesi isteniyor.

Konu ile ilgili, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nurullah Aydın da Lozan’ı devre dışı bırakan yaklaşımın şaşırtıcı olmadığını söyledi. Aydın, “Lozan hükümsüzdür. Lozan bir tek Türkiye tarafından ileri sürülmektedir. AB’nin Osmanlı’nın son dönemindeki talepleri ile bugünkü talepleri arasında hiçbir fark yoktur. AB’nin Türkiye’deki azınlıklarla ilgili bu talepleri, AKP ile yaptıkları gizli anlaşmanın doğal bir sonucudur” dedi.(Yeniçağ)

Bu AB ye artık yeter deme zamanı gelmedi mi? Bize yani vatandaşlara neden sorulmaz, “sizin AB hakkındaki fikriniz ne”diye? Kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, halk düşürüldüğümüz bu durumları değerlendirecektir.

Nedir AB? Klasik müzik, bir sürü sanat eseri ve teknolojiden başka. Hadi söyleyelim, Sömürgecilik! Teknolojik üstünlüğü kullanarak, yeryüzünün diğer ülkelerini tutsak etmeyi “medeniyet götürmek” diye kabul ettirmek isteyenler değimli? Bu işi yaparken bir yandan hıristiyanlığı, öte yandan ulusal çıkarlarını genişletmeye çalışanlar değil mi? Pazarları paylaşamayıp, yarım yüzyılda, dünyayı iki kez ateşe verenler değil mi?

Bizler, Avrupa’yı hep medeniyetin son sözü sandık. Böyle sandıkça da sömürülmeye devam edeceğiz. Uyanalım artık!!!!!!

2009/7 Ocak

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..