Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '19

 
Kategori
Siyaset
 

Lozan'ın Sona Ermesiyle Yeni Dönem...

Lozan Antlaşması sona ermek üzere..

Lozan Antlaşmasının sona ermesiyle yeni Türkiye yeni siyaset anlayışı yeni ekonomik yapılanma ve yeni stratejiler kapımızda olacak diye düşünüyorum.

Yüz yıl içinde çok şeyler yaşadı Türkiye..

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına rastlayan 2023 yılı hem ülkede hem de dünyada yeni oluşumlara gebe.

Özellikle Ortadoğu coğrafyası'nda emperyal ülkelerin çıkarları doğrultusunda gelişecek olan yeni strateji belirleme yolunda eobetteki ülkemiz de baş rol oyunculardan biri olacaktır.

Haritalar yeniden çizilmeyecek olsa da ekonomi bağlamında dünya haritasının yeniden şekillenmekte olan bu geçiş sürecinde ülkemizdeki siyasal yapıların da değiştiğini göreceğiz.

Lozan Antlaşmasının sona ermesi arifelerinde Suriye sınırında oluşturulmak istenen 'Güvenli Bölge' stratejisi Amerika'nın ve AB ülkelerinin yeni dünya küresel ekonominin de habercisi konumunda olacaktır. 'Güvenli Bölge' ile ABD'nin İran ve Suriye petrollerinin sevkiyatı ve dünya ülkelerine pazarlama doğrultusunda yeni dünya ekonomisi stratejisi kendiliğinden oluşmuş olacaktır.

Ülkemize yansımaları ise, 'Güvenli Bölge' stratejisinde pay alamasak da 'Güvenli Bölge' sayesinde ülke terörden arınacağı ve terör örgütü silah bırakacağı için terörle mücadele diye konumuz kalmayacak dolayisiyle güvenlik harcamalarımız da önemli ölçüde azalmış olacaktır. Dolaylı yoldan bir bakıma Güvenli Bölge stratejisinden pay almış gibi olacağız.

Tam da bu noktada öngörülecek bir husus varsa, o da bundan sonraki ülkenin geleceği konusu.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılından itibaren ülke, terörden arınmış şekilde Türk siyasetinde yeni bir yol belirleneceğini öngörmekteyim o da şöyle; CHP/HDP/İYİ Parti ile yola devam

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..