Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '14

     
    Kategori
    Otomobil
     

    LPG'li araçların otopark sorunu bitiyor mu?

    LPG'li araçların otopark sorunu bitiyor mu?
     

    LPG'li araçların otopark sorunu bitiyormu?


    Merhabalar, ilk blog yazımda kendiminde sıkça yaşadığım sıkıntıyı ele almak istedim.
    Dizel araçların fiyatlarının yüksek olması, benzinli araçların yakıt tüketimi bizleri çok yakından ilgilendiren bir durum. Hal böyle olunca bizim gibi milyonlarca araç sürücüsü LPG sistemini tercih ediyor. %45 e varan yakıt tasarrufu sürücülere Lpg'li araç tercih etmeyi cazip kılmanın ötesinde, bütçeye bihayli katkı sağladığını söyliyebiliriz.
     
    Gelelim Alışveriş Merkezlerinin Otoparklarında yaşadığımız otopark sorunlara.
    Yıllardır LPG otopark sorun olmaktan çıkıyor, LPG'li araçlara otopark müjdesi gibi haberleri duymaktan artık sıkılmış durumdayız. Bakanlığın LGP'li araçların kapalı otoparklara girebilmesine  yönelik çalışma başlattığını ve hazırlık aşamasında olan yasanın yılsonuna kadar çıkmasının beklendiğini söyliyebilirim. Anlaşılan o ki 7-8 ay daha umutla beklemememiz gerektiğini söyliyebilirim.
     
    Tabiki sorunlar sadece bununla bitmiyor, Alışveriş Merkezlerinde havalandırma sistemi bulunan kapalı otoparklara girmek istediğimizde güvenlik görevlilerinin otopark girişinde durdurup, bagaj kontrolu yaptırıp LPG li olup olmadığına bakmasıda bizleri üzen bir durum. Bu uygulama nedeniyle her otopark girişinde bekleyip bagajını açarak görevliye LPG'li olmadığını ispatlamak zorunda kalan tüm araç sahiplerinin de yeni düzenlemeyle birlikte bu uygulamadan kurtulması sözkonusu olacak.
     
    Dünyada kapalı otoparklara gazlı araçların girmesinin sağlayan ülkeler neler yapıyor, hangi önlemleri alıyor bunların çalışmasını yapılarak işin fiziki alt yapısı hazırlanarak, mevzuat alt yapısını da hazırlamış olacaktır. Bu işlemlerden sonra inanıyorum ki LPG'li araçlar kapalı otoparklara rahatça girebilecektir.
     
    Yasanın çıkabilmesi için otoparkların emniyet seviyelerinin de yükseltilmesi gerektiğini söylemeliyim. Eğer bir LPG'li araç kapalı otoparka girecekse o otoparkta gaz sızıntılarına karşı uyarı sistemleri olmalıdır. Uyarı sistemi gaz sızın tısına karşı alarmları ve havalandırmayı çalıştırılabilmeli ve bu sistemlerin hepsi sertifikalı olmalıdır. 
     
    Tüm bu kontrollerin yanında bize düşen ise LPG sistemi taktırmak için kaliteli yerleri tercih edip ucuz yerleri tercih etmememizdir. Kaliteli sistem iyi işçilik ve kaliteli malzeme kullanan yerleri tercih etmemeliyiz. Bu hem bizim hem de başkalarının can güvenliği anlamına gelir.
    LPG Sistemin takıldığımız firmada mutlaka Makine Mühendisi olmalıdır. Dönüşüm işlemi sırasında mühendisle görüşerek kullanım veya olası sıkıntılar konusunde ne yapacağmıza dair bilgi almak faydalı olacaktır. LPG li araç kullanıyorsak 20.000 ile 30.000 km de yaptıktan sonra filtre ya da kaçak kontrolü yaptırma unutmamalıyız.
     
    Lpg Dönüşüm Firmalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    www.otoozel.com/otogaz-donusum-servisleri
     
    Toplam blog
    : 1
    : 1006
    Kayıt tarihi
    : 19.05.14
     
     

    Otomotiv servisleri konusunda kullanıcıların aradığı özel servis, yedek parça vb tüm ihtiyaçların..