Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Luc Besson'un son masalı...

Luc Besson'un son masalı...
 

Angela bir Luc Besson filmi. Filmin senaristi ve yönetmeni de kendisi. Filmin en ilginç tarafı siyah beyaz olması. Bu durum filme inanılmaz bir animasyon havası vermiş.

Filmin konusu çok da ilginç değil. Hatta bazıları Melekler Şehrini andırdığını bile söyleyebilirler. Kısaca konuyu özetlersem; Andre beceriksiz bir dolandırıcıdır ve bir gün köprüden atlamak üzereyken Angela ile karşılaşır…

Andre’yi Jamel Debbouze oynamış. Onu Amelie’den hatırlayanlar olacaktır. Geceleri resim dersi alan manav çırağı. Amelie’de de gerçekten kısa ama dikkat çekici bir roldeydi. Jamel 18 Haziran 1975, Fransa doğumlu. Fransa’da Zidan’dan sonra tanınan tek Kuzey Afrikalı olarak biliniyor. 15 yaşındayken bir kazada tek kolunu kaybetmiş Jamel. Filmde şaşkın,başarısız ve umutsuz bir insanı gerçeten başarıyla canlandırmış.

Luc Besson filminde oynattığı iki karakteriyle tam bir zıtlık yakalamış. Biri kısa,şaşkın,esmer bir adam; diğeri uzun boylu, zayıf, sarışın bir kadın. Çekimler görsel bir ziyafet. Sanki Luc Besson kafasında bazı resimler çekmiş ve bunları filmin içerisine yerleştirmiş. Çizgi film karakterlerini andıran ikiliyi izlerken eminim keyifli vakit geçireceksiniz.

Ben en çok köprüde yan yana durup nehrin akışını seyrettikleri sahnede arkadan çekim yapılan anı sevdim. Sanki yaşamı simgeliyor gibiydi. Hiç aklımdan çıkmayacak bir fotoğraf karesi. Kadın ve adam öyle farklı, öyle zıt ve öyle güzeller. Hayat siyah beyaz bakınca bile farklı, çekici. Zaman köprünün altından akan bir nehir gibi hiçbir şeye ve hiç kimseye aldırmadan akıp gidiyor… Bir fotoğraf karesi sanki yaşamımızın aynası…

 
Toplam blog
: 42
: 6600
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben hep yazmak istedim ama hayata sıçrama tahtam beni yazılardan ve yazarak para kazanmaktan çok ..