Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Spor
 

Luce Bu İşi Biliyor

Luce Bu İşi Biliyor
 

www.uefa.com


Ligimizde çalıştığı üç senede iki ayrı takımımızla şampiyonluğa ulaşan ve bu süre zarfında Galatasaray ile bir de Süper Kupa'ya uzanan Mircea Lucescu, 2004 yılından beri teknik patronluğunu üstlendiği Shakhtar Donesk ile de üç lig şampiyonluğu, iki Ukrayna Kupası ve iki de Ukrayna Süper Kupası'na uzandı. Böylesine başarılı bir kariyere sahip Rumen teknik adam bugün kazanılan UEFA Kupası ile yaklaşık 30 yıllık teknik direktörlük kariyerideki en önemli başarısını elde etmiş oldu.

Bazıları Lucescu'nun futbol anlayışını fazlasıyla savunmacı hatta sıkıcı bulsa da, tecrübeli teknik adamın en önemli özelliği elindeki oyuncuları çok iyi etüt ederek mütevazı kadrolarla güçlü takımlara karşı başarılı sonuçlar alabilmesi. Nitekim Galatasaray ile iki sene üst üste ŞL'de gruptan çıkma başarısını gösteren ve bir kez de çeyrek final gören Lucescu Beşiktaş ile de tarihi Chelsea galibiyetinin baş mimarı olurken en önemli kozu takımlarına aşıladığı kontrollü oyun anlayışıydı.

Bu gece de her şeyden önce bir hücum takımı olan Werder Bremen'i neredeyse rakibine gol pozisyonu vermeden mağlup etmeyi başaran Shakhtar'ın bu başarısındaki en büyük pay Romanya'nın en önemli teknik adamlarından biri olarak gösterilen Mircea Lucescu'ya aitti. Elbette Alman ekibinin etkisizliğinde sakat ve cezalı oyuncuların olmayışının da etkisi vardı ancak ilk panda rakibi durdurmak ve gerek rakip savunma arkasına atılan toplar gerekse kontra ataklarla sonuca gitmek isteyen Lucescu başta Chygrynskiy ve Luiz Adriano olmak üzere tüm oyuncularının etkili performansı sayesinde bu amacına ulaştı ve son UEFA şampiyonu takımın teknik direktörü olarak tarihe geçti.

Rumen teknik adamın adı her sene başında olduğu gibi bu sene de bazı takımlarımız ile beraber anılıyor ancak Lucescu eğer bir kaç yıl içerisinde çok daha büyük bir takımın başında görünürse buna asla şaşırmamak lazım.
 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..