Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Lucescu Şaşırttı

Bu maç özelinde söylenecek 3 konu var.

Birincisi, maçın kaybedilmesinde iki hakem hatası ile yenen iki gol etkili oldu. İkincisi, hakemler kadar, Lucescu' nun ilk 11 tercihleri de hatalıydı. Yenen tüm gollerde, Mehmet Topal, Serdar Aziz, İsmail ve Şener' in pozisyon hataları var. Üçüncüsü, Milli Takım gerçekten de takım olarak çok kötü bir futbol oynadı.

Lucescu' nun Türk futbolunu göreve gelene kadar yakından takip etmediği ortada. Türk futbolunun son üç sezondur formsuz ve moralsiz kulübü Fenerbahçe' den, son derece formsuz 4 futbolcuyu kritik mevkilerde oynatması, maça etki etti. Bu seçimi kendisi yerine yardımcılarından bir tanesinin yapmış olduğunu tahmin ediyorum. Ya da kendisine bu yönde bir tavsiye verildi. Neticede büyük bir hata yapmış oldu.

Lucescu futbolumuzu yakından takip ediyor olsa, böyle bir hatayı yapmazdı diye düşünüyorum.

İsmail yerine Caner, Ozan yerine Oğuzhan ve Tolga yerine Arda ile başlamış olsa, Ukrayna kalemize bu kadar rahat gelemez, kendi kalesini savunma çabası içine girerdi.

Her zaman söylerim, futbol yetenekli ve hücum becerisi olan futbolcular ile futboldur. Maçı kazanmak için kaleci artı altı yedi defansif oyuncu ile oynarsan büyük ihtimalle kaybedersin. En iyi savunma hücumdur, hücumda etkili isen, rakibini yorar ve psikolojik olarak geriye itersin.

Lucescu maalesef hatalı bir 11 ile başladı ve hakem faktörü de devreye girince, 1-0 sonrası moral olarak çöktük, gayet derli toplu, kompakt bir takım olan Ukrayna' nın orta saha ve savunma direncini aşamadık.

Yedek kulübesindeki futbolcuların ellerindeki telefonlar pek çok kişi tarafından önemsiz görülebilir. Ben bu olayı bir disiplin ve motivasyon eksikliği olarak görüyorum. Sahadaki arkadaşlarına saygısızlık. Kim ne derse desin, genç adam hata yapar kalıbı arkasına saklanmasın. Bu gençlik ve toyluk değil! Milli Takım bir zamanlar heyecan duyulan, forma giymek için can atılan, yedek kulübesinde heyecandan durulamayan bir yerdi. Görüyoruz ki elde telefon, sohbet, muhabbet edilen bir yer haline gelmiş. Ayrıca sahaya telefon getirilmesi de oldukça garip. Bu konuda bir prensip kararı veya yönetmelik çıkartılması şart (eğer mevcutta yok ise).

Sonuçta, Milli Takım doğru bir 11, hücuma dönük bir sistem ve daha iyi motive edilmiş bir takım ile bu Ukrayna' yı yenebilecek güçte. Aslında gruptaki her takımı yenebilecek güçte. Bu noktada, Lucescu doğru bir seçim oldu mu, yerli bir hoca ile daha farklı bir motivasyon sağlanabilir miydi, benim bu konularda tereddtülerim var. Umarım Lucescu tecrübesi ve zekası ile bizi yanıltır ve virajı sağ salim dönmemizi sağlar.

 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..