Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti
 

Luciano Pavarotti (12.10.1935-06.09.2007)

Ünlü İtalyan tenor bugün yaşama veda etti.

12 Ekim 1935 yılında Modena’da doğan Pavarotti, 6 Eylül 2007 tarihinde kasabası Modena’da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Geçtiğimiz yıl New York’ta bir hastanede pankreas kanseri nedeniyle ameliyat olan ‘büyük tenor’ 8 Ağustosta yüksek ateş tanısıyla Modena hastanesine kaldırılmış, iki hafta tedavi sonrası taburcu edilmişti. Önceki gün bilincini kaybetmiş olarak hastaneye kaldırılan sanatçının, böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ünlü İtalyan sanatçı, tenor bir baba ile tütün fabrikasında çalışan işçi bir annenin oğullarıydı. Küçük yaşta sesi dikkat çekmeye başlayınca babası tarafından Modena’daki şehir korosuna dahil ettirildi. Daha sonra Galler’e bir uluslararası şarkı yarışması için giden Pavarotti, birinci olarak kendini kanıtlamış ve özgüvenine kavuşmuştu.

.......

Konser salonlarında ve stüdyo kayıtlarında çok beğenilen bir üçlü oluşturdukları; Placido Domingo, Jose Carreras, Luici Pavarotti üçlüsü bugün ayrıldılar. 1961 yılından beri opera sahnelerinde olan Pavarotti, dünya sahnelerinde en çok tanınan opera sanatçılarındandı.

Yaşamı başarı ve ödüllerle dolu olan büyük sanatçının ölümü opera ve müzik çevrelerinde üzüntüyle karşılandı.

Pavarotti albümleri sadece klasik müzik alanında değil, tüm kategoriler değerlendirmesinde de ‘en çok satan’ listesine girmeyi başarmıştı.

Sanat dünyasının başı sağolsun...

http://www.biyografi.info/kisi/luciano-pavarotti: Kaynak

http://images.google.com.tr/images?q=Luciano+Pavarotti&hl=tr&lr=lang_tr&um=1&sa=X&oi=images&ct=title :Fotoğraf

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..