Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

13 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Lütfen istifa edin Sayın Terim

Lütfen istifa edin Sayın Terim
 

Lütfen İstifa Et Fatih Terim


Ulusal futbol takımımız; adı üzerine bu ulusu temsil eden bir spor takımıdır. Başında kim olursa olsun bu ulus için elinden geleni yapmalıdır. İsviçre maçındaki spor ayıbın yüreklerimize gömdük. O gün o spor ayıbını yapanlar yüzünden Milli takımımızın Avrupa Kupası elemelerinde oynadığı maçları seyredemedik. Spor ayıbını yapanları biz cezalandırmadık ama onlar yaptıklarıyla ülkemizi cezalandırdılar. Sesimizi çıkarmadık.

Fatih Terim’i Galatasaray’ın başarılarıyla hepimiz sevdik ve takdir ettik. Yurt dışındaki ve Milli takımdaki başarılarıyla da takdir ettik. Fakat Fatih Terim bu başarıları ve takdirleri günler geçtikçe taşıyamadı. Onun bu başarılarına ortak olan, başarılarını günlerce yazan, takdir eden spor yazarları ve medya ile bir türlü yıldızı barışmadı. Yazılmasını istediği şey hep en iyi olduğuydu. Bunu yazmayanlarla hep kavga etti.

O hep medyatik olmayı, sahada şov yapmayı, tribünlere oynamayı sevdi. Oysa biz ondan bunları istemiyorduk. Biz sadece takımı iyi çalıştırmasını, uluslararası başarılara imza attırmasını istiyorduk. Her maçtan sonra gazetelerde galip gelince sevincimizi; yenilince üzüntümüzü görmek istiyorduk. Biz her maçtan sonra şiddeti ve Fatih Terim’i görmek istemiyorduk. Ondan görevi haricinde hiç bir şey istemedik.

Osman Tamburacı’ya söyledikleri doğru ise eğer; ki şahitleri olduğunu söylüyor. Bunun yapılması ve basına, aynı zamanda mahkemelere yansıması çok ayıp bir şey. Bu bir spor ayıbıdır. Bu sporda hukuk olmadığının göstergesidir.

Gurur duyacağımız ulusal takımımızın teknik direktörü Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD ) tarafından şiddetle kınanıyorsa, spor ahlâkına uymadığı tespit edilmiş ise hiç beklememeli istifa etmelidir. Eğer istifa etmiyor ise Federasyon tarafından istifası istenmelidir.

Teknik direktör olmadığım için takım içindeki inceliklere girmiyorum. Fakat Milli takımımız arzuladığımız oyunu oynamıyor, Milli formayı hak eden futbolcuları takımda göremiyoruz, takım kaptanının yaptıklarını kimse içine sindiremiyor, futbolcular birbirleriyle kavga ediyor. Fatih Terim etrafındaki herkesle kavga ediyor. Ülke medyaya yansıyan olaylar yüzünden ikiye bölünmüş durumda. Spor yazarları ne yazacaklarını şaşırmış durumda. Bunlar görmezden gelinecek şeyler değil.

Lütfen istifa edin Sayın Fatih Terim.

Eksileriniz artılarınızı geçmiş durumda. Sizi bu şekilde anmaktansa başarılarınızla anmak isterim. Milli takımımızın başında misyonunuzu doldurdunuz. Dünya kupasına katılsanızda siz bizim için bitiksiniz. Artık sizi Milli takımımızın başında değil başka bir takımın başında görmek istiyoruz. Etrafınızdaki destekçilerinizin galyanına gelip itibarınızı daha çok kaybetmeden istifa ediniz lütfen. Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..