Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '08

 
Kategori
Anılar
 

Lütfen şehide saygı.

Hepinizin bildiği üzere Ülkemiz 24 yıldır adı konulmamış bir savaşın içerisinde ve istemesek te bu savaşta bir çok kahramanı şehit verdik. Tabii ki askerin görevi Ülkenin bekası için savaşmak ve yeri geldiğinde gözünü kırpmadan şehit olmaktır ki askerimiz bu konuda görevini tereddütsüz yapıyor. Peki biz millet olarak şehitlerimiz için ne yapıyoruz ? Onlara görevimizi yerine getiriyor muyuz ? Şehitlerimize yeteri kadar saygı gösteriyor muyuz?

Ne yapılabilir? Ülkemizin nerdeyse her mahallesinde bir şehit ailesi vardır.Hangimiz araştırıp burnumuzun dibindeki şehit ailesine ziyarette bulunduk? Hangimiz eğer ihtiyacları varsa imkanlarımız dahilinde yardımcı olduk? Pek tabi devletimiz şehit ailelerine yardımda bulunuyor ama devletin imkanları dahilinde. Bunlar bence her Türk vatandaşının görevidir. Şehitlerimize ve geride kalan emanetlerine görevimizi yerine getirmek.Önümüzdeki bayramın bu konu için güzel bir vesile olacağını değerlendiriyorum.

Peki ya saygı ? Şehitlerimize yeteri kadar saygı gösteriyormuyuz?

Şehit olmak pek tabii bir onurdur.Ve bu insanlar onurlandırılır.Neyle ?Askeri bir törenle veya adlarını bir devlet kurumuna vererek ölümsüzleştirerek (okul, mahalle v.b.) ve son yolculuğuna uğurlanırken tabutuna çekilen, uğruna şehit olduğu Türk bayrağı ile. İşte beni üzen nokta da bu.

Türk bayrağının kimlerin tabutuna örtüleceği, ilgili kanun ve tüzüklerle belirtilmiştir ve Şehitler bu listenin başında gelir. Geçenlerde bir cenaze törenine katıldım. Toprağı bol olsun, Allah rahmet eylesin. Merhum Türk bayrağı ile tabutu örtülecekler statüsüne girmediği halde tabutuna Bayrak örttüler ve o an içim sızladı. Merhumu sevmediğim için değil, şehitlerimize duyduğum saygıdan.

Millet.. Bu Ülkede bilmem neyim olurmusun? yarışmasının süper kaynanası Semra hanımın oğlu Ata nın (Allah rahmet eylesin ) tabutuna bayrak örttüler.Nasıl öldüğü hakkında çeşitli haberler çıktı medya da herkes izlemiştir.Ata son yolculuğuna uğurlanırken Türk bayrağına sarılmayı hakedecek ne yaptı? Belki bir ROMEO idi ve Aşkın savaşcısıydı bir şarkıda geçtiği gibi.Ama o Bayrak Aşkın değil, vatanın savaşçılarının tabutunun üstüne örtülür.

Şehit ki az sonra şehit olacağını bile bile kalkar ayağa, Şehit ki ardında kalanları Milletine emanet ederek gider ileri, Şehit ki şimdi bu yazımı evinizde sıcak kahvenizi yudumlarken okuyabilmeniz için döker kanını...

Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır Atanı dediği gibi Mehmet AKİF'in incitmeyelim şehitlerimizi.

Lütfen şehitlerimize saygı...

 
Toplam blog
: 7
: 1743
Kayıt tarihi
: 23.11.08
 
 

1978 İzmir doğumluyum. 1995 yılında piyade okulundan piyade astsubay olarak mezun oldum. Takiben 6 s..