Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Lütfen sigara için! Yaşamın sırrı!!!

Lütfen sigara için! Yaşamın sırrı!!!
 

Yaşamın sırrı!!!


Canın sıkıldı yak cigara! Aşık oldun yak cigara! Efkar bastı yak cigara! İşler yoğun sitresteyim; e o zaman yak bir daha bir cigara! Arkadaş ikramı geri çevirme ortama uy yak cigara ! ( Nasıl sözler harkulade değil mi?, birazda alt fonda ritm hayal ederek tekrarlarsanız "Sigara-rapstar" olmaya adaysınız denilebilir)

Haydi ciğerlerinizi bu sabahta şöyle aç karnına bir cigarayla bayram ettirin!

Ama sonra gözlerinizin önünden bir film şeridi geçmeye başlasın.

Size tarif edeceklerimle görsel betimleme yaparak, gözlerinizin önünde cereyan ediyormuş hissini yaşayın, 5 dakikada olsa...

Zaten fazlasını yaşamanız imkansız, bu kadar güzelliğe dayanmanız mümkün olmayacak...!

Sabah uyandınız, gün ıp ılık serinliğiyle, güneş pasparlak ışıklarıyla merhaba dedi size, (sonra hemen bir cigara yaktınız)

Siz de neşeyle günaydın dediniz en sevdiğinize, belki 40yıl oluyor aşkınızın süresi, belkide henüz çiçeği burnunda 3gündür eşinizle yaşadığınız bir sevda masalı başlangıcı...

Günaydın aşkım, hayatım, birtanem günaydın... (elinizde bir cigarayla günaydın)

Günaydın çocuklar, Ali sütünü içmeden masadan kalkmak yok. Peki baba yada peki anne... (çocuklar bakıyor ebeveynlerinin elinde bir cigara)

Bir bardak çay sıcacık, ne güzel gidiyor yanında şu meretle...!!!

Şu en sevdiğiniz spor ayakkabılarınız hani mavi bağcıkları olan, onları giyiyorsunuz.(sonkez de olsa rengi siz seçin isterseniz) ( dudak tiryakisiyiz bu sefer cigaradan derin bir nefes çekiyorsunuz)

Dışarı çıkıyorsunuz, havayla temas eder etmez ciğerleriniz oh be mis gibide yağmur sonrası ne güzel kokuyor etraf diyorsunuz.

Köşedeki simitçiye selam, berber Hasan abiye merhaba, masmavi gökyüzüne - gökkuşağına da selam, temizlik telaşında Fatma teyze yine, kolay gele diyorsunuz ve yolunuza devam ediyorsunuz.

Adım başı selam - merhaba. Mahallede, otobüste, iş yerinizde herkese merhaba - günaydınlar dağıtıyorsunuz. Ne çok seveniniz varmış öyle değil mi?

Bu sabah okadar keyiflisiniz ki şükrediyorsunuz bir kez daha Allah'ın size verdiklerine, sevdiklerinizin - sevenlerinizin olduğuna. Bu keyifle haydi bir cigara daha...

Günleriniz böyle gelip geçiyor. Eş, çocuklar, akrabalar, simitçi, berber Hasan abi, Fatma teyze, mahalledekiler, iş arkadaşları, dostlarınız, sevdikleriniz, sevenleriniz... Herşey süper! Ve herzaman yanınızda bir de cigara...

***dan sonra...

Bembayaz bir koridor hayal edin şimdide. Öylesine yüksek ki tavanı, muhteşem ihtişamı üzerinizde, izliyorsunuz sessizce...

Bembayaz elbiseleriyle içeriye birileri girip çıkıyor, gözlerinize tuhaf bir sevgiyle bakıyorlar,

Anlam veremediğiniz aniden gelişen bu gariplikler sizi sitrese sokuyor ve sizin parmaklarınız sanki birilerini arıyor!( öyle ya hayat aniliklerle doludur ve neyin nezaman başımıza geleceği belli değildir, parmaklarınızın bırakamadığı sigaranınsa sizinle işi çoktan bitmiş, sizi bırakıp gitmiştir.)

Yanı başınızda sizi bırakmayanlarsa; sizi seven herkestir...!!!

Ama anlayamadığınız birşey var, neden gözleri nemli ağlamaklı bütün sevdiklerinizin!

Az sonra yüzünüze bembeyaz bir çarşaf örtülüyor. Durun yapmayın, nefes alamıyorum, sevdiklerimi göremiyorum, mavi bağcıklı ayakkabım nerde dışarı çıkmalıyım, yağmuru koklamalıyım, gök yüzüne bakmalıyım, hani merhabalarım - günaydınlarım, işlerim var halletmem gerekiyor diyorsunuz.

Ama sizi artık duyan olmuyor. Cenaze arabası çoktan geldi bile, ılık sular gezdirdiler vücudunuzda, henüz KABURGALARINIZIN veya GIRTLAĞINIZIN yada BAĞIRSAKLARINIZIN olduğu yerden KAN sızmakta... az sonra bembeyaz pamuklarla dolduruyorlar her yanınızı, beyaz güzel bir renk aslında ve bu seferde elbiseye benzer bir şey giydiriyorlar size yine rengi beyaz...

Toprak küçük titreşimler halinde yüzünüze dökülmeye başladığında siz ancak kendinizi sorgulamayı akıl ediyorsunuz. Ama ne çare!? Tüm sevdikleriniz arkanızda kaldı ve bunu size yapan işte O Keyif dediğiniz Sigaranızdı!!!

Canınız sıkıldıysa okuduktan sonra Haydi Bir Sigara İçin;

Hatta amaan öyle de ölücez böyle de ölücez diye saçma bir cümle sarfedin!

Kendinizi kandırmaktan başka birşey değil bu! Sigara yalnızca size değil çevrenizdeki sevenlerinize de ZARAR VERİR...! Elinizi Sigaraya her uzatışınızda "Ölüme Yaklaştığınızı - Sevenlerinizden de Uzaklaştığınızı kendinize söylemeyi İhmal Etmeyin!!!

***Her yıl Türkiye’de sigara, alkol ve uyuşturucu sebebiyle ölenlerin sayısı en az 350 bin kişidir.
***En çok zarar görenler ise anne karnındaki bebeklerdir. Sigara tiryâkisi annelerin dünyaya getirdiği 100 çocuktan 65’i özürlü, 80’i erken veya ölü doğar.
*** Devamlı sigara içenlerin yüzde 55’i 35 – 58 yaşı arası ölüyor.
***Türkiye’de tedbir alınmazsa 20 yıl sonra sigara sebebiyle yılda 550 bin kişi öleceği tahmin ediliyor.
***Dünya da her yıl sigara sebebiyle en az 5 milyon kişi ölüyor
***Türkiye’de gençlerin yüzde 60’ı sigara içiyor.
*** Zararsız Sigara yoktur. Ultra light – light – Medium – Mild sadece aldatmacadır.


Sigarasız, Bağımlı olmayan (hiç birşeye; madde - düşünce - dış güçler - siyasi güçler) Koyunlaşmamış bir Tolum olabilmemiz dileğiyle...

 
Toplam blog
: 26
: 797
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. İzmir-Konya aras..