Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Lütfen söyleyin: Özgecan’ın gerçek katilleri kim?

Lütfen söyleyin: Özgecan’ın gerçek katilleri kim?
 

Özgecan Aslan’ı öldüren cani yaratıklar bu olayda görünen katiller. Çünkü onlar; 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, evine gitmek için bindiği minibüste tek başına kalınca direk taciz edilecek biri olarak görüyor. Hatta buna direndiği için genç kızın boğazını keserek öldürüyor ve cesedini de yakarak bir kenara atıyor. Peki asıl sormamız gereken soru: Bu kişiler bu cesareti nereden buluyor?

***

Bir haber okumuştum. Haberde: “İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan bir adama 7 yıl 7 gün hapis cezası verince, şaşıran gazeteciler yargıca sormuşlar; ‘Adam kıza elini sürmemiş, bu 7 yıl 7 gün çok değil mi?’ Yargıcın yanıtı; ‘Kızı korkutmanın cezası 7 gündür, 7 yıl ise; İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır.’ demiş” şeklinde bir olay anlatılmıştı.

***

Şimdi tekrar soruyorum: Özgecan’ın gerçek katilleri kim? Kadına her türlü aşağılık muameleyi yapsalar da ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkmalarını sağlayan adalet sistemi mi? Mecliste milleti temsilen oturduklarını söyleyen ama her gün ölen kadınların çaresizliğini yok sayan bir tavırla kanunları değiştirmeye teşebbüs dahi etmeyen yöneticiler mi? Tüm bu yaşananlara karşı tavizsiz bir tavırla hak talebinde bulanmak yerine sessizliğe gömülen toplum mu? Yoksa oğullarına kadınların değerli, üzerine titrenmesi gereken çiçekler olduğunu öğretmek yerine; onlara her türlü muameleyi yapabileceklerini öğreten aileler mi? Siz söyleyin. Gerçek suçlu kim?

 

 
Toplam blog
: 33
: 1471
Kayıt tarihi
: 09.05.13
 
 

Eczacı Gazeteciyim.  Milliyet Cumartesi İyilik-Sağlık Köşesinde her hafta sağlık röportajları..