Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Lütfen susunuz Sayın Baykal

Neredeyse yüzyıl'a yakın zamandır kısırdöngü siyaset felsefeleriyle boşuboşuna zaman kaybedip yaşamlarımızı sürdürmekteyiz. Eğer yaşamak denilebiliyorsa böyle bir yaşam'a.

Çözüm önerileri üretmeden, sadece eleştiriyoruz, farkında mıyız?

Ülke yönetimine hangi siyasi parti iktidar olduysa hep eleştirdik, hep eleştirdik. hep eleştiriyoruz.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde eleştiri ve muhalefet olmalıdır tabiatı gereği ama eleştirirken alternatif önerileriniz de olmalıdır.

Çözüm alternatiflerimiz olmalıdır. Eğer bir ülkede siyasi parti kimliğinizle, ana muhalefet partisiyseniz ve parti tüzüğünüzde çağdaş bir siyasi parti olduğunuzu iddia ediyorsanız, sizin duruşunuz, diğer siyasi parti duruşlarından farklı olmalıdır.

Herşeyden önce muhalefet partisinin tek amacı, iktidar'a gelmek olduğunu bilmelidir. Ülke yönetimine talip olmak için "iki anahtar" yalanları gibi benzeri yalan vaadlerde bulunularak yönetim ele geçirilsin istemiyorum.

Siz, ana muhalefet lideri Sayın Baykal. Eğer "önce insan" felsefesiyle iktidar olmak ve ülke yönetimini değiştirmek, insanların önünü açmak, insanların gelecek endişelerinden kurtarmak, insanlara gerçek adaleti sağlamak, insanlara "ben sahiden insanmışım ya!" dedirtmek istiyorsanız, sizi iktidar'a taşıyacak sloganınızı söyleyeyim.

"Sevgili vatandaşlarım..sizlere, insan gibi bir yaşam için, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alacağım"
Bukadar...
Bukadar sayın Baykal...

Ama önce siz, siyasi parti lideri olarak , ülke yönetimine talip olmanız gerekir. Daha doğrusu iktidar olmayı istemiş olacaksınız.

Yoksa, iktidarda mevcut bir siyasi partimiz var. Zaten bizler vatandaş olarak, mevcut iktidar partisinin program işleyişi dışında, farklı alternatifli bir siyasi proje ile iktidar olmak isteyen bir siyasi parti olursa değiştirmek isteriz mevcut iktidar'ı. yok eğer böyle bir alternatif yoksa, bizler mevcut iktidardan memnunuz.

Eğer ülkenin geleceğinde köklü değişiklikler olmayacak ve sadece kısır döngülü siyasi projelerle, yürümekte olan piyasa ekonomisinin dengelerini bozmaksa amaç, lütfen susunuz Sayın Baykal olur mu.

Sevgiler

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..