Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Luxemburgo'nun dirseğini kırdılar

Luxemburgo'nun dirseğini kırdılar
 

Futbolun günlük yaşayışın bir parçası olarak görüldüğü ve futbol sevgisinin tutkuya dönüştüğü Brezilya'da bu tutku kötü bir sonuç doğurdu. Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid'in eski teknik direktörlerinden Wanderlei Luxemburgo, takımı Palmeiras'ın Brezilya Ligi'nde aldığı kötü sonuçların ardından taraftarların saldırısına uğradı. Cuma günü Sao Paulo şehrinden Rio de Janeiro'ya gitmek için havaalanına giden dünyaca ünlü tecrübeli teknik adam hava alanında bekleyen Palmerias taraftarları tarafından darp edildi. Luxemburgo'nunçıkan karmaşada dirseği kırıldı.
Buna rağmen takımının pazar günü Brezilya Ligi'nde Flamengo'yla oynadığı ancak 5-2 kaybettiği maçaçıkan Luxemburgo, bu maçtan sonra yaptığı açıklamada, tehdit telefonları aldığını açıkladı.

Luxemburgo, olayın detaylarınıda anlatarak, "Havaalanında olay çıkacağına dair bir uyarı telefonu aldım. Ancak yer belirtmediler yani Sao Paulo'da da Rio de Janeiro'dada olabilirdi. Takımın taraftar gruplarından birisine mensup kişiler, -üzerlerinde takımın formaları ve atkıları vardı- beni tuzağadüşürdüler ve bana saldırdılar. Çok şaşırdım çünkü çok kalabalıktılar ve havaalanına nasıl girmişlerdi anlayamadım" dedi.

Luxemburgo, havaalanında yeterince güvenlik önlemi olmamasını da eleştirerek ancakolaylardan sonra güvenlik güçlerinin kendisini koruduğunu ifade etti. Bu arada Brezilya polisinin güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganları yakalamak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Palmeiras, Brezilya Ligi'nde lider Sao Paulo'nun 7 puan gerisinde 61 puanla 5. sırada bulunuyor.

 
Toplam blog
: 27
: 1314
Kayıt tarihi
: 17.11.08
 
 

Bir şeyler yazmak çok hoşuma gidiyor. Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesinde 2. sınıf gazetecilik..