Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

M. Kemal Yılmaz'a onur belgesi

Aydın eski milletvekilli Sayın Mustafa Kemal Yılmaz’ı tanımayan, bilmeyen var mı? Acaba şu Anadolu toprağında. M. Kemal Yılmaz hakkında birçok anılarım vardır. 1975’lerden bu yana Anadolu’da yayımlanan birçok kültür ve sanat dergilerinde şiir ve yazılarını okuyordum. Özellikle Ilgaz ve Kemalist Ülkü’de. 1985’te, Söke’ye geldikten sonra yüz yüze geldik. Dostluğumuz o günden bu yana devam ediyor.

Onunla ilgili duygu ve düşüncelerimi, yazıları ve şiirleri, kişiliği hakkında bunların bir kısmını “Hayatı ve Eserleriyle Umurlu’dan M. Kemal Yılmaz” adını taşıyan kitabımda toplamaya çalıştım. Kolalı matbaası Aydın 2007. 300’lık sayfalık bir belgesel kitaptır.. Burada bir emek vermiş isem, helal olsun. Onu yetiştiren annesinin sütü gibi ak olsun.

Aydın birçok Milletvekili yetiştirmiştir, lakin M. Kemal Yılmaz’ın ayrı bir özelliği vardır.

M. Kemal Yılmaz Aydın Milletvekilidir, ( 1965–1973) Türk eğitimine, Türk kültürüne emek verenlerdendir. Milli bayramlarımızda, Cumhuriyet bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 10 Kasım Atatürk ‘ü Anma Günü, Şehitler ve Gaziler Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi tarihi ve önemli günlerimizde Aydın ve İlçelerinde yayımlanan yerel basına ilanlar vermek suretiyle o günlerin acılarını, sevinçlerini bizlerle paylaşmaktan mutluluk ve onur duyar. Sanat ve kültür alanında olup bitenlerden bizleri haberdar ediyor.

Çanakkale şehitleri için gezilere katılır, profesyonel iyi bir turist rehberidir.Bu gezilerden kimseden de para almaz, hatta çoğu yerde de yapılan masraflara candan katılır, katkıda bulunmaktan zevk alır. Onunla birlikte katıldığım Çanakkale gezilerinde, bu tür olaylara şahit olmuşum. Okullara, fakir öğrencilere yardımcı olur. M. Kemal Yılmaz’la yapılan gezi ve yolculuklarda sizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz, yaşlı olmasına rağmen (karşın) sizlere hizmet eder. Tek kelime ile M. Kemal Yılmaz bir gönül adamıdır, mert ve cömerttir.

Her hangi günlük gazetelerin birinde Atatürk, cumhuriyet, sanat, edebiyat, kültür, tarih, folklor ( Halk bilimi ) gibi konularda gözüne ilişen bir haberi kesip fotokopisini çoğaltarak bu konuya değer veren sanatçı dostlarına gönderiyor. Türk kültürüne, Türk edebiyatına hizmete öncülük ediyor, yayınlanan dergilere katkıda bulunuyor. Bundan da zevk alıyor.“Öğretmenin emeklisi olmaz” diyor. Yayınladığı kitaplarını okullara, öğretmenlere, öğrencilere, hemşerilerine ve vatandaşlarımıza armağan ediyor.

Bir sözünde: “Ben zengin bir adam değilim, okul yapamıyorum, cami yapamıyorum, köprü yapamıyorum, bari bu şekilde Türk kültürüne hizmet edeyim” diyor. Bunları yaparken de mutluluk duyduğunu rahatlıkla ifade ediyor.

M. Kemal Yılmaz, bu özelliklerinden dolaylı birçok kurum ve kuruluşlardan önemli sayılacak ölçüde Takdir, Teşekkür ve Onur Belgelerini almıştır. O da elbette bir insandır, herkes gibi, bundan da onur ve mutluluk duyuyor. Bu konuda ödül alanları da kızkanmıyor, onları da onurlandırmayı bir yazı ile bir telefonla arayıp teşekkür etmeği biliyor, duyarlı inceliyi bilen bir kültür adamıdır. Bu alanda O’nun apayrı bir özelliği vardır.

Şimdi sözü fazla eğip bükmeden ve de uzatmadan Türk Parlamenterler Birliği’nin Genel Başkanı Sayın Hasan KORKMAZCAN’IN kendisine gönderdiği ONUR BELGESİNİ buraya alıp, sizlerle de paylaşmak istiyorum:

“ Türk Parlamenterler Birliği

ONUR BELGESİ

Sayın MUSTAFA KEMAL YILMAZ

<ı>Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 89. yıl dönümünde yaptığı olağanüstü toplantıda Türk Milletinin temsilcisi olarak üstlendiğiniz parlamenterlik görevindeki üstün hizmet anlayışınız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselmesine katkılarınız dolayısıyla 23 Nisan 2009 tarihli 173 sayılı kararla bu ONUR BELGESİ’NİN size verilmesini kararlaştırılmıştır.

<ı>

<ı>İmza

Hasan KORKMAZCAN

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı.

Bu sözlerden sonra artık bize söz düşmez. Bu Onur Belgesi Sayın Mustafa Kemal Yılmaz’a çok yakışıyor, O, her yönü ile örnek bir insandır.Girişken, çalışkan, üretken ve vefalı bir parlamenterdir. İlerlemiş yaşına rağmen hâlâ Aydınlı seçmenlerine, Türk Milletinin her ferdine, Türk eğitimine ve Türk kültürüne hizmet veriyor. Sayın M. Kemal YILMAZ hocamızı, candan kutluyor, sağlık ve uzun ömürler diliyoruz.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..