Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Müzik
 

M. Ward| The ting things| Amy macdonald| Coldplay

M. Ward| The ting things| Amy macdonald| Coldplay
 

Bir önceki yazımda Main Square Festival'de sahneye çıkacak gruplar hakkında birşeyler yazmayı planladığımı söylemiştim. İşte şimdi karşınızdayım :) Festivalin 2 Temmuz Perşembe günü sahneye çıkacak gruplarıyla yazı dizimize başlayalım.

2 temmuz Perşembe : M. Ward | The Ting Things | Amy Macdonald | Coldplay

M. Ward: Okuduklarımdan edindiğim bilgiler ışığında Amerikan Alternatif Country Aleminin oldukça başarılı bir temsilcisi olduğunu söylemeliyim. Cat power, The Court & Spark, Jenny Lewis, Beth Orton, My Morning Jacket, John Fahey gibi birçok sanatçıyla yaptığı çok güzel çalışmaları varmış. Ayrıca Norah Jones’un “Not too Late” albümündeki tüm geri vokallerde bu abimize aitmiş.

Kendisinin Post War isimli albümünü dinleme şansım oldu. Özellikle “Right in the Head” isimli parçasının sözlerinin çok güzel olduğunu söylemeliyim. Ayrıca dinlerken albümle aynı isimli “Post War” parçasının da bir yerlerden tanıdık geliyor diye düşündüm. Biraz araştırma sonucu çok beğendiğim bir reklamın müziği olduğunu fark ettim. Erkek ve kızın el ele tutuşup denize atladığı Levi’s reklamını müziği M. Ward’a aitmiş.

Bu güzel reklamı bir kez daha izlemek isteyenler için;

youtube

( Hala youtube’a giremiyorsanız Windows XP ya da Vista kullacıları WINDOWS\system32\drivers\etc\ klasörünün içindeki host dosyasını notepad ile açın.Ve dosyanın en alt satırına;

208.117.236.69 youtube.comyoutube şeklinde yazın. )

The Ting Things: Gayet eğlenceli, dinlenesi bir müzik yaptıkları kesin bu ikilinin.Tarzları hafif pop, hafif de alternatif olarak tanımlansa da onlar yaptıkları müziğe melodramatic popular song diyorlar. Hem Jules de Martino’nun , hem de Katie White’ın vokal yapıyor olması da ilginç bir hava katmış bu gruba. Özellikle “That’s not my Name” isimli şarkılarını dinlerken çok eğlendiğimi söylemeliyim. Hani bazen insan müziği içinde hissetmek, dinledikçe içinin kıpır kıpır olmasını ister ya “The Ting Things” bunu çok güzel sağlıyor bence.

“One Tree Hill” ve “Gossip Girl” dizilerini izleyenler için de bir ayrıntı vermek gerekirse “Shut Up and Let me Go” ve “We Started Nothing” parçaların Gossip Girl’de, “Be the One” ise One Tree Hill’de kullanılıyor. Acaba ben bu şarkıyı daha önce nerede duydum sorunsalını ortadan kaldırmak adına yazıyorum bunları da. Kendim oldukça sık yaşıyorum bari siz yaşamayın :)

Sonuç olarak dinlemesi oldukça keyifli bir grup. “We Started Nothing” isimli albümleri edinilip sıklıkla coşulabilir. Gereksiz bir bilgi de Katie White hakkında: İnanılmaz Hande Yener’e benziyor :)

Amy MacDonald: Özellikle her dinlediğimde içimde tatlı bir his uyandıran “This is the Life” adlı şarkısı benim için çok özel bir anlam taşıyor Amy’nin. Aynı “Direc-t” gibi, aynı “The Ting Things” gibi Amy MacDonald’ın yaptığı müzikte insana bir yaşama sevinci, bir dinamizm veriyor. Özellikle şarkılarındaki melodilerin insanı alıp başka diyarlara götürmesi çok olası. Kendisinin İskoç olduğunu ve 87 doğumlu olduğunu da belirtmem gerek :P

Gitarımı alırım, hem çalarım, hem söylerim ekolünden geliyor olması da ayrı bir karizma katıyor bu kıza.

Coldplay: Ve geliyoruz festivalin bana göre en can alıcı grubuna. Kimilerine göre İngiltere’nin gelmiş geçmiş en iyi müzik grubu olan Coldplay, hem beste hem de söz olarak mükemmel olarak tanımlanabilecek, kimisi insana heyecan veren, kimisi melankolik bir ruh haline sokan birçok parçaya imzasını atmış bir grup. Hemen hemen her şarkılarında umudu ve hüzünü aynı anda hissedebiliyorsunuz Coldplay’in. Pink Floyd’un yaptığına benzer sahne şovlarıyla da müziğin sanatsal boyutuna da bir şeyler katma çabalarında olduklarını da söylemeliyim.

Ben Coldplay’i hasta birini tedavi eden doktora benzetiyorum. Öyle ki canınız bir şeylere sıkılmıştır, kafanızı yastığa koyup derin derin düşünmek istersiniz.İşte tam bu anda Coldplay, “Trouble” ile çıka gelir. İçinizde ayrılık acısı vardır, gözünüz hiçbirşeyi görmüyordur.Coldplay bu sefer ”In My Place” der sizlere. Aklınız, sürekli sevdiğiniz insanla meşguldür, platonik ya da değil aşkı kalbinizde yaşıyorsunuzdur. Bu sefer “God Put a Smile Upon Your Face” dir sizi anlatan. Umutsuz bir durumdasınızdır, biraz da olsa umuda ihtiyacınız vardır. İşte tam bu anda doktorunuz sizlere “Don’t Panic” der.

Coldplay öyle bir grup ki dinlediğiniz bütün parçaları sizi belli ölçülerde tatmin etmeyi başarıyor. Çıkardıkları son albüm olan “Viva la Vida” yı dinlerken içinizde oluşan enerjiyi, umudu, acıyı, kabullenişi, sevgiyi tanımlamak kesinlikle imkansız. Coldplay’i diğer birçok gruptan ayıran en önemli özellik, birçok parçalarını harika kliplerle destekliyor olmaları bana göre. “Viva la Vida”, “God Put a Smile Upon Your Face” , ”Don’t Panic” gibi parçalara çekilen klipler, insana adeta kısa film izliyormuş hissi uyandırıyor.

Sonuç olarak inanılmaz bir grup Coldplay. Yazımızı bir Coldplay sözü ile tamamlayalım :)
“Where do we go, nobody knows”

http://www.mumtazdemirci.com

 
Toplam blog
: 14
: 4540
Kayıt tarihi
: 26.02.09
 
 

Konuşmayı seven, kafasında kendi doğruları olan, boş durmaktan nefret eden biriyim. Elektronik benim..