Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
TV Programları
 

M.Ali Erbil'e tavsiyeler

M.Ali Erbil'e tavsiyeler
 

Bazı insanlar var, hangi soruyu yöneltirseniz hazır cevap alırsınız.. Her konuda ama her konuda bilglidirler. Gerek bilimsel, gerek güncel konularda donanımlıdırlar. Evrenseller. Dünya'ya geniş prespektiflen bakarlar. Kendileriyle barışıktırlar. İnsanları din-dil-ırk farklılıklarından dolayı ayırım yapmazlar, herkesi eşit görürler, tıpkı M.Ali Erbil gibi..

Orhan Boran'lar, Halit Kıvanç'lar sonrası en başarılı showmenlerden biridir Erbil. Uzun yıllar seyirci karşısında başarı grafiğini yükseklerde tutmasını bildi. İzleyici tarafından çok sevildi. Canlı yayınlarda yaptığı küçük gaflardan dolayı kısa süreli arızalar yaşasa da seyirci tarafından hoş görüldü, seyirciden vize alarak tekrar kaldığı yerden devam etmesini bildi.

Böyle bir durum sadece M.Ali Erbil'e özgü bir şey olsa gerek. Seyirci gerçekten Erbil'i aile'den biri gibi gördü. Aile içinde hatalar yapılsa da afedilir, unutulur.

Ünlü showmen M.Ali Erbil'in önceki gün Çarkıfelek programında Alevi kökenli yurttaşlarımızı üzen "Mum söndü" gaf'ı afedilebilecek mi acaba?

"Mum söndü" ilkel ve uydurulmuş benzetmenin ötesinde bir şey değildir. Aydın Alevi yurttaş tarafından Erbil'in afedileceğine inanıyorum. M.Ali'nin mizah-i duruşunu göz ardı etmeyeceklerdir diye düşünüyorum.. Zaten kabül görülmeyen "mum söndü" safsatasının üzerinde durmanın da gereği yoktur diye düşünüyorum. Alevi inancına inananlar da aynı şeyi düşüneceklerinden eminim..

Burada işlenmesi gereken farklı bir konu var aslında.

"Herşeyi zamanında, tadında bırakabilme" konusu..

"Aşırı hırs ve rakamların esiri olma" konusu..

Kimya'da "Doymuş eriyikler" örneğinde olduğu gibi, su ile doldurulmuş bir bardağın içine gereğinden fazla şeker ilave edildiğinde eriyen şekerlerin ne hale dönüştüğünü biliyoruz..

Erbil'e yakıştıramadığım sadece doyumsuzluğudur. -Amiyane tabirle- Yaz bilmez, Kış bilmez, Bayram bilmez, tatil bilmez sürekli çalışıyor.

Nokta koymasını bilemiyorsan, virgül koy kardeşim. Ara ver biraz programına. Dinlen. Son zamanlarda geçmiş, eski esprilerinle kısır döngüdesin. Yeni şeyler üretebilmem için zaten dinlenceye ihtiyacın var.

Amerika'larda kısa süreli tatilleri yeğleyeceğine dünya'da göremediğin başka ülkelere git, dünya'daki değişik, farklı kültürlerdeki insanlarla bire-bir temaslara geç. Bu tür bir yaklaşımla hem kendini yenilemiş olursun, hem de kısırdöngülerden arınırsın.. Daha sonra, bir çok dünya edebiyatçıların yaptığı gibi dünya'nın herhangi bir dağ otelinde beyin yorguluğunu sıfırla.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..