Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
Spor
 

Maaşallah diyelim, nazardan ve kem gözlerden koruyalım Fenerbahçe Ülker'i

İlk maçın hikâyesinin ne kadar önemli olduğunu bu karşılaşmayı izlediğimizde çok daha iyi anlamış olduk.

Fenerbahçe Ülker’in 11 sayı geriden gelerek kazandığı sadece serideki bir maç değildi, hem rakibine ne kadar güçlü, dirençli ve pes etmeyen bir takım olduğunu gösterdi, hem de kendisine çok değerli bir özgüven duygusu da vermiş oldu.

Fenerbahçe Ülker 82-67 Maccabi Electra
Ve dün akşam bu özgüven duygusunun takımı ne kadar rahatlatmış olduğunu, net olarak izledik.

Sezon boyu üç sayı çizgisinin gerisinden atış yapmaktan ısrarla kaçınan Emir’in sahanın en köşesinden belki de hiç de görmeye alışık olmadığımız yerden Maccabi potasına gönderdiği, resmen Obradovic’in elinde şekillenmiş genç Kenan Sipahi’nin cesaretle attığı üç sayılık basketler Fenerbahçe Ülker’in final yolundaki önemli bir eşiği aşmış olduğunun belirtileriydi.

Obradovic bize basketbolu yeniden öğretiyor, gösteriyor.

Her maçta bir öncekinde kenarda beklettiği bir oyuncuyu oyuna sürüp hem takımının dengesini kuruyor hem de oyuncularını bütün bir sezona yayılan mücadelenin içinde diri, güçlü ve hazır tutuyor.

Dün gecenin ilk çeyrekte Maccabi’nin bütün direncini kıran oyuncusu Semih Erden’di. Pota altında peş peşe yaptığı smaçlar hem takımı ateşledi, hem taraftarı heyecanlandırdı, hem de rakibin sinirini bozdu.

Peşinden buna bir de Vesely’in uçarak attığı bir smaç da eklenince Ülker Arena bir anda karnaval yerine döndü.

Tam da Final Four’un oynanması gereken salon burası dedirtti.

Basketbolda her şey olabilir, her türlü sürprize açık bir spor ancak sezon boyu izlediğimiz Fenerbahçe Ülker’in Tel Aviv’den Madrid biletini alacağını tahmin ediyorum.

Basketbol tarihimizin belki de en gösterişli takımlarından biri olan ve başında da Obradovic gibi çok önemli ve oyunun bütün detaylarını çok iyi bilen, sezgileriyle karşılaşmanın tüm öyküsünü önceden hissedebilen bir koç bulunan Fenerbahçe Ülker’in peş peşe iki maç kaybetmesinin zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Maccabi Koç'u haklı olarak takımını da mücadeleden koparmamak adına "Fenerbahçe Ülker bizim atmosferimizi daha görmedi" diyor; ancak Fenerbahçe Ülker öyle basketbol oynuyor ki Tel Aviv'deki taraftarı da etkileyip, kendi havasına sokması da uzak bir ihtimal değildir. 

Fenerbahçe Ülker hepimizi büyülercesine gösterişli bir basketbol oynuyor ve çok daha önemlisi artık bunu tüm rakipleri de biliyor.

Maaşallah diyelim, nazardan ve kem gözlerden koruyalım Fenerbahçe Ülker'i. 

Fenerbahçe Ülker hepimizi havaya soktu artık, finali bekliyoruz! 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..