Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Maaşlar ayın birinde verilsin

Maaşlar ayın birinde verilsin
 

Eskiden maaşlarımızı ayın birinde alırdık, Seksenli yıllardaydı devlet memurlarının maaşları ayın 15’inde vermeye başladılar. Özel sektör ayın 1’inde maaşları verecek, devlet ise ayın 15’inde verecekti, böylece piyasadaki nakit dengeleri sağlanacaktı. O günden sonra ayın başı ayın 15. günü oldu. Devlet, memuruna ayın 15’inde, işçisine ise ayın sonu olan 14’ünde maaşları ödedi.

O zamandan buyana çok şey değişti. Ücretli kesim için paranın nakit kullanımı azaldı. Büyük çoğunluk ay boyunca kartlarıyla harcıyor, ayın 15’inde maaşını aldığında bankadan doğrudan ödemelerini yapıyor. Artık maaşın ayın 15’inde ödenmesi ya da ayın 1’inde ödenmesi piyasanın nakit dengelerini etkilemesi beklenemez.
Bu ay devlet, çalışanın yüzü bayramda gülsün diye maaşları 5 Ekim’de ödedi. Bunu anlamı gelecek maaşların 40 gün sonra ödenmesidir ve birkaç gün gülen yüzlerin uzun süre asık kalmasıdır.

Gelecek ayın maaşları 1 Kasım’da ödensin ve artık her ayın ilk günü maaş günü olsun. Devlete biraz yük gelirmiş, bir kez de çalışanları için bir yük gelsin. Devlet çalışanının yüzünü güldürmek istiyorsa bu ay bir fırsattır. Böylece ayın 15'inde maaş ödeme saçmalığı da bitmiş olur.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..