Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '20

 
Kategori
Müzik
 

Mabel Matiz'den 'Toy'

Ekim ayını geri bıraktığımız şu günlerde yeni çalışmalar çıkmaya devam ediyor. Bu hafta; Mabel Matiz, Murat Dalkılıç ve Ece Mumay bizi karşılıyor. 

 

Son çalışması 'Gözlerine'nin ardından epey bir sessizliğe gömülen Mabel Matiz, gizli saklı yeni şarkılar yaptığı kulağıma geliyordu, hatta yeni albüm içinde kollarını sıvadığını da duydum. Geçtiğimiz günlerde yeni tekli çalışması 'Toy' ile yeniden gündemde. Yeni projesinde Dj Artz ile bir araya gelen başarılı şarkıcı, Anadolu deyişlerinin saflığını, yoğun 808 ve distorted seslerle birleştirerek, pop temasına uygun farklı bir çalışma sunuyor. 
 
 
Daha önceki yazılarımda Mabel Matiz'in klipleri hakkında konuşmuştuk. Her projesinde 'Bakalım bu sefer neler yapmış' diye merak içerisindeyiz. Bu sefer ki durağı; video klibini Osman Özel yönetmenliğinde Kayaköy ve Patara bölgelerinde gerçekleşmiş. Mabel Matiz'in ilk ve son video kliplerine göz attığımız zaman Anadolu kültürel mirasına bağlı yaşayan, özünü- özümüzü hep hatırlatan bir sanatçı. 
 
 
'Toy', Mabel Matiz diskografisinde yaptığı şarkılara nazaran, daha farklı sound denemeleriyle farkını yine ortaya koyuyot fakat; ilk dinlemede çok kolay anlaşılmasa da zaman içerisinde sevilebilecek bir şarkı 'Toy'. Genç ve farklı atmosferi yüzünden ilk etapta radyolardan ziyade dijitalde daha yüksek bir başarı elde edeceğini düşünüyorum şarkının. 
 
 
 
Murat'ın Orta Yol'u
 
Son albümü 'Afeta'yı geçtiğimiz yıl yayınlayan Murat Dalkılıç, ara vermeden yeni  teklisi 'Orta Yol' ile yeniden karşımızda. Sözü ve müziği Murat Dalkılıç'a, düzenlemesi Ozan Bayraşa imzası taşıyan şarkıyla Dalkılıç farklı sularda yüzdüğünü gözlemliyoruz. 
 
 
Peki bu farklı sular nasıl başladı? 2014 yılında 'Epik' albümüyle temellerini atan Dalkılıç, daha electro, pop-funk, ve dubstep ögeleriyle bizi şaşırtmıştı. 'Afeta' albümünde pop arenasına oynasa da, yine farklı denemeler içererek farklı bir yol izliyor.
 
 
Murat Dalkılıç cephesinde bir gelişme daha var. 'Gig Productions' ismiyle bir yapım şirketi kurarak kendi işinin, kendi patronu oldu. Müzikal rotasını nereye çevireceğini, özellikle bu şarkıdan sonra iyice merak etmeye başladım. 
 
 
 
Ece Mumay'dan 'Sade Kahve'
 
'Galaksi' şarkısıyla bu yazı sallayan genç kuşağın yeni temsilcilerinden Ece Mumay, hiç ara vermeden yeni bir şarkıyla daha karşımıza çıktı. Bu sefer babası Cengiz Mumay ile beraber 'Sade Kahve' çalışmasına imza atmışlar. 
 
 
Öncelikle Ece Mumay hakkında analiz yaparsam eğer; Ece'yi ilk 'Vazgeç Gönül' şarkısıyla keşfettim, arkadan hanesine 'Senden Sonra'yı da ekleyerek yeni bir ivme kazandırdı. Kendisini daha iyi tanımak için geçtiğimiz günlerde Dobra Adam'ın youtube kanalına konuk olan genç şarkıcı, 'Sektöre girdiğimden beri kimse bana destek olmadı' demiş. Maalesef bu olağan bir şey. Tırnaklarını kazıya kazıya bir hedefe koşmak hem zevkli, hem de zorlu bir süreç. Ayrıca müzisyen kimliğide ağır basınca daha da lezzetli oluyor. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 

 

 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..