Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1978 Doğumluyum. Hayatımın çoğu hep seyahatle geçti. Dil bilimciyim. Daha çok çeviri ve redaksiyon işleriyle uğraşıyorum. Yazı yazmak işim, aynı zamanda boş vaktimi de alan bir zevk. Yalnızlık benle özdeş bir terim. Sanırım tüm o olumsuzluklarını kaybettiği tek kişi de benim. Seviyorum yalnızlığı ve de sessizliği. Hayattaki amac..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Kılıçtaroğlu'nun Recep Bey açılımı

Büyük liderler vaatte bulunmaz. Ayrıca cümlenin yapısı da ilginç. Oy verip iktidara getiriseniz yapıcak bunları: Oy vermezsek "yoksul için aile sigortası" çalışmaıs ve teklifini bile sunmayacakmış. :) Başka bir iki anahtarcı. Milleti salak yerine koyuyor resmen.

26 Mayıs 2010 13:48
Yaratılış ve evrim kuramı...

Darvin'in ileri sürdüğü tezdeki cümlelerinin algılanmasında sorun var. Kendisi insanın maymundan veya maymuna benzer atadan geldiğini değil, insan ve maymunun ortak ataya sahip olduğunu ileri sürüyor. Bu bağlamda bbiyolojinin babası sayılan bu büyük bilim adamına haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Evrim, konusuna gelince; Evet! herşey zaman içinde reaksiyonlar sonucu başkalaşımla meydana gelmiştir. İnsan ırkının bilgi depolama yeteneği, bu ırkta belirli bir derinlik oluşturuyor. Bu derinlikte bir çok mantık ilkesi vardır. "Hiçbir şey durduk yere ortaya çıkmaz" ilkesi de bunlardan bir tanesi. Ayrıca dini açıdan teorilerin tamamında önemli bir eksik vardır: bu da sonsuz bilgi ve sonsuz güç sahibi bir varlığın insana özgü bir mantığa sahip olması. Basit bir insanın bile lise eğitimiyle tüm mantığı ve yargılama sistemi değişirken, bilgiyi elinde tutan gücün al-ver mentalitesine sahip olması bariz bir insan yanlışıdır. Bilim tek gerçek olgudur. Hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

28 Şubat 2010 15:17
 
Toplam blog
: 4
: 359
Kayıt tarihi
: 19.02.10