Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Maç 90 dakika! Gençlerbirliği 4-2 Beşiktaş

Maç 90 dakika! Gençlerbirliği 4-2 Beşiktaş
 

Spor Toto Süper Lig'in 10.haftasında "Kurban Bayramı maçları"nın son maçı, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği ve Beşiktaş arasında oynandı. Beşiktaş'ın henüz maçın başlarında 2-0'lık üstünlük sağlamasına rağmen, ikinci yarıda yediği 4 golle sahadan mağlup ayrıldığı maç, ilginç ve bir o kadar da futbol adına keyifli görüntülere sahne oldu.

Maça hızlı başlayan taraf siyah beyazlılardı. Ev sahibi ekip, konsantre olamamış gibi görünüyordu. Bunun tam aksine, hafta içinde Dinamo Kiev galibiyeti alan konuk takım, kafa olarak maça hazır ve istekli görünüyordu. Maçın henüz başında, dakikalar 4'ü gösterirken, Simao sol kanattan mükemmel bir orta yaptı, top arka direkte tek başına olan Ernst'in kafasına tam oturdu, siyah beyazlılar 0-1 öne geçti. Bu golden 20 dakika sonra, yine savunmanın hatası ve Mustafa'nın takipçiliğiyle maç 0-2 oldu. İlk yarıda daha çok pas yapan, rahat bir oyun oynayan taraf Beşiktaş göründü. Benim genel beklentim maçın bu şekilde veya Beşiktaş'ın atacağı gol ya da gollerle bitmesiydi ama öyle olmadı.

Devre arasında Rıdvan Dilmen'in yorumlarını biraz dinledim, diyordu ki, "Bu maç 2-2 olsa da şaşırmam, 4-1 falan olsa da şaşırmam. Gençlerbirliği sürprizlere açık bir takım, ne yapacakları belli olmuyor." Açıkçası Gençlerbirliği'nin ilk yarıdaki durumunu da göz önüne alınca bana pek mümkün gelmemişti fakat Rıdvan Dilmen haklı çıktı.

İkinci yarıya mükemmel başladı kırmızı siyahlılar. 54 ve 56'da Tum ve Hurşut'la bulduğu gollerle durumu eşitledi. Bu sefer hata yapmaya başlayan ve konsantrasyonunu kaybeden taraf Beşiktaş'tı. İlk yarıdaki dengeler tersine dönmüş gibiydi. Gençlerbirliği daha da morallenmeye başladı, rakip kaleye daha da çok gelmeye başladı. Tabii bu sırada Beşiktaş da özellikle Mustafa'yla ve Quaresma'yla gelmeye çalışıyordu. Dakikalar 78'e geldiğinde, maçın ilk yarısında kritik kurtarışlar yapan Cenk ve savunmada harika işler yapan Egemen'in ortak hatasıyla siyah beyazlılar geriye düştü. Erdal, 90.dakikada cezayı keserek maç sonucunu belirledi: 4-2.

Gençlerbirliği'nden başlayalım. Savunmadaki hataları gerçekten çok kötüydü. Beşiktaş'ın ofsansif oyuncularının yetenekli olduğu gerçeği var olsa da, dikkatsizdiler. Yenilen gollerde direkt hataları olduğunu düşünüyorum. Fakat Beşiktaş gibi bir rakibe karşı 2-0 geriye düşüp, ikinci 45 dakikada durumu 4-2 yapmak da, o kadar formda bir takıma karşı, herkesin yapabileceği bir şey değildir. Kesinlikle ikinci yarıdaki oyunlarıyla ve mücadeleleriyle örnek bir tutum sergilediklerini düşünüyorum.

Beşiktaş'a gelince, 2-0'ın rahatlığıyla oynamak onlar için pahalıya patladı. Özellikle Egemen'in kendi kalesine attığı golde yanlarında şanssızlık faktörü olsa da, doğru işler yapmadılar. Onların da yaptığı aslında tam ders alınacak bir durumdu, "Bir daha böyle olmasın" veya "Böyle olursa puan da gider, maç da gider" anlamında. İlk yarıdaki paslaşmaları, oyunları ne kadar iyiyse, ikinci yarıda da o kadar kötülerdi. 

Her iki takım da bize keyifli ve sürprizli bir mücadele izlettiler. İkisini de tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..