Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Maç berabere, kazanan Thomas Doll

Maç berabere, kazanan Thomas Doll
 

Maç çetin bir mücadeleye sahne oldu.


Altıncı hafta sonunda klasmanın dördüncü ve beşinci sırasında kendilerine yer bulan Trabzonspor ile Gençlerbirliği’nin kapışmasından siz neler bekliyordunuz bilmiyorum ama ben sahada mücadele adına ne öngördüysem buldum. Oynadıkları futbolla birbirlerine “sert rakip” olacaklarını evvelce göstermiş olan bu iki takım, 19 Mayıs Stadı zeminine çıktıklarında hedefleri olan 3 puana yönelik taktiksel hamleler içindeydiler. Gençlerbirliği’nin Alman teknik direktörü Thomas Doll, öncelikle Trabzonspor’a direnebilecek yapılanmayı oluşturmak adına Tozo ve Cem Can’ın defansın önünde yer aldığı ama asla çakılı oynamadığı bir düzen oluşturmuştu. Her iki kanatta görev alan Mustafa Pektemek ile Burhan Eşer, Kahe’nin ileri uçta yalnızlık çekememesi adına destek görevlerini üstlenmiş, yeni transfer Harbuzi de kendisini unutturarak Trabzonspor defansı arasına sızmaya odaklanmıştı. Buna mukabil bordo-mavili takımın teknik patronu Hugo Broos, yedinci haftada sistemini iyiden iyiye 4-3-3’e çevirmişti. Gökhan Ünal’ın merkezi santrfor olup Umut’un sağ kanada yakın oynadığı, sol kulvarı ise Gabric’in parsellediği bu sistem ilk yarım saat boyunca çok iyi randıman verdi. Tabi bu verimli futbola sebep olan; bahsettiğimiz üç oyuncuya ek olarak defansın önündeki Ceyhun ile orta alanın ortasındaki Selçuk – Colman ikilisinin amansız hücum prese katkı yapmalarıydı.

İlk yarım saatte Gençlerbirliği defansı üzerine baskı uygulayan Trabzonspor, rakibinin ileri uçtaki silahlarıyla bağlantısını kesmeyi başardı. Çoğu pozisyonda uzun oynamak durumunda kalan Gençlerbirliği defansının şişirdiği topları Song, Egemen ve Giray toplayarak oyuna soktu. Hücuma çıkarken kapılan toplar da benzer şekilde Gençlerbirliği kalesi önünde tehlikelere dönüştürüldü. Bahsettiğimiz tehlikeli ataklardan ikisini gole çeviren bordo-mavililer, skoru yeterli görmüş olacaklar ki ilk yarım saatlik bölümden sonra kontrollü futbola döndüler ve maç içindeki en büyük hatalarını yaptılar. Nitekim Gençlerbirliği organize olma fırsatını yakaladığı ilk pozisyonda Harbuzi ile umutlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı teknik adamların oyuna müdahaleleriyle başladı, öyle de devam etti. İkinci 45 dakikalık bölümde ne yaptığını bilen kulübe Gençlerbirliği kulübesiydi. Hugo Broos ise cepheye sürdüğü kontratak silahını, (Alanzinho) tutukluk yapmadığı halde bir başkasıyla (Yattara) değiştirerek adeta bir değişiklik hakkını boşa kullandı. Üstelik ilk yarıdaki oyunun görüntüsü itibariyle hücum presin Gençlerbirliği üzerinde ne denli etkili olduğu çok net iken, hücum presin başrollerinden Gökhan Ünal’ı da kenara alarak bir başka hatalı karara imza attı. İlginçtir ki, Trabzonspor önce savunup daha sonra kontratak kovalamayı planladığı bölümde gol yiyerek maçın beraberliğe gitmesine mani olamadı. Son bölümde risk alarak galibiyeti kovaladığı periyotta ise 3-2 geri düşebilirdi.
Trabzonsporun sol kanadını savunan genç Ferhat, maç içinde farklı zaman dilimlerinde Mustafa, Burhan, Bilal ve Hurşit ile ayrı ayrı boğuşmak zorunda kalırken Trabzonspor teknik heyeti o kanadın çökmekte olduğunu çok geç fark etti. Thomas Doll Trabzonspor’un yumuşak karnı olarak gördüğü Ferhat üzerine sürekli taze kuvvet sürerken, bordo-mavili takımın kanat zafiyetinden yararlanmayı planlıyordu. Son bölümde Sandro’nun kaçırdığı pozisyon gol olsa bu amacına da ulaşacaktı. Yine de beraberliğe rağmen maçın kazananı Thomas Doll oldu. Bu beraberlik Trabzonspor camiası için üzücü ama Gençlerbirliği özellikle gurbetçi piyasasından yaptığı takviyelerle çok can yakacak bir takım olmuş. Ankara deplasmanında tüm takımlar puan kaybedebilir.
 
Toplam blog
: 235
: 717
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Yazar 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tüm eğitim ve öğretim hayatını burada tamamlayarak, 1999 yı..