Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '21

 
Kategori
Güncel
 

Maça Kızı Adisyonu

Geçmişten günümüze gelen bir deyim vardır: ''Karpuz kabuğu düşmeden denize girilmez.'' Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz mevsiminin gelmesini ve denize girmenin vaktinin geldiğini belirtmek için kullanılır. Son yıllarda farklı bir belirteç daha ortaya çıktı. O da Bodrum Maça Kızı adisyonu.

Bodrum Türkbükü' nde yer alan Maça Kızı Otel ve plajı yüksek fiyatlarıyla gazetelerin ve medyanın ilgisini çekiyor. Yaz mevsimi başladığında o yıla ait bir adisyon ortalığa çıkar ve fiyatların yüksekliği tartışılır. Hesap makinesiyle kaç asgari ücrete denk geldiği hesaplanır. Bu otelin ne kadar kazık olduğundan dem vurulur. 
 
Maça Kızı Derneği
 
Ülkemizde çok sayıda dernek bulunur. Hemşeri derneklerinden özel topluklara kadar, üye olmayanların giremediği gruplardır bunlar. Bazı derneklerde üyelik aidatı bulunur. Hatta kimi derneklerin üyelik aidatı oldukça yüksektir. Maça Kızı da bir nevi dernektir bu manada. Yüksek fiyatlar da giriş ücreti anlamına gelir. Yüksek gelir grubunu hedefleyen bir hizmet politikasıdır bu aslında. Maça Kızı bir kamu tesisi olsa bu serzenişler haklı olurdu. Burası bir özel işletme ve isteyen gider, istemeyen gitmez. Oraya gidenler de bu fiyatları bilerek giderler. Alan razı satan razı durumu var. Dubai' de bulunan dünyanın en yüksek binası Burj Halifa' nın seyir terasına çıkış ücreti 100$ dır. Bu rakamı ödemeyi göze alanlar dünyanın en yüksek binasına çıkabiliyorlar. 
 
PR Çalışması mı?
 
Her yıl düzenli olarak sadece Maça Kızı adisyonlarının gündeme gelmesi, insanın aklına bunun bir reklam çalışması olduğunu getiriyor. Kendi müşteri kitlesine, fiyatlarımız hala yüksek, müjdesini veriyor galiba.  
 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..