Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Macaristan çimlerine gömülen umutlar

Macaristan çimlerine gömülen umutlar
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Milli Takımdaki düşüş devam ediyor. Macaristan’a da 3-1 yenilen Milliler dört maçta üçüncü mağlubiyetlerini aldılar.

Maçtan önce kadro dikkat çekiciydi. Selçuk Şahin, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Arda Turan sakatlıkları nedeniyle yoktular. Bu kadar çok sakat da elbette düşündürücü.

Romanya maçından beş ismin yer aldığı Macaristan karşısında Türk Milli Takımı oyuna iyi başladı. Milliler özellikle ilk 20 dakika oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıktılar. Nitekim 23.dakikada Mevlüt ile 1-0 öne geçtik.

Golden sonra Macarlar daha çok adamla ve daha agresif gelmeye başladılar. Milli takımımız bu ataklara gereken karşılığı veremedi. Sonuçta 32.dakikada kaleci Volkan’ın büyük hatası Macarlara beraberliği getirdi.

Macarların beraberlik golünden sonra Türk Milli Takımında anlaşılmaz bir telaş başladı. Topa daha çok sahip olan artık hep Macar takımıydı. Dönen toplar da sürekli Macarlardaydı.

İlk yarı için söylenebilecek başka bir şey de sol kanadımızın daha iyi olduğuydu. Sağ kanatta bir takım sıkıntılar yaşadık.

Abdullah Avcı bunun da etkisiyle ikinci yarıya sağ kanatta değişiklik yaparak başladı. Tunay yerini Aydın Yılmaz’a bıraktı.

Fakat bu değişiklik Milli Takımımıza çare olmadı. Yine sağ kanattan gelen atak sonucu 50.dakikada skor 2-1’e, 57’de de Hamit’in yaptırdığı penaltıdan 3-1’e geldi.

Bu mağlubiyetle Brezilya umutlarını büyük oranda Macaristan çimlerine gömdük. Belki matematiksel olarak şansımız sürüyor. Ama oynanan oyun umut vermiyor.

İster istemez bazı tartışmalar olacaktır. Örneğin oyuncu seçimleri. Pek çok futbolcumuz Milli Takım ayarında mı acaba diye kafamızda soru işaretleri oluştu. Yine aynı şekilde Milli takıma çağırılmayan futbolcular aklımıza takıldı.

Örneğin bu maça sadece iki forvetle mi gelmeliydik? Acaba ikinci yarıya Tunay- Serkan değişikliğiyle başlayıp Serkan’ı sağ beke, Hamit’i sağ açığa mı alarak ikinci yarıya başlasaydık?

Evet, Hamit belki istenen performansı gösteremedi ama özellikle ikinci yarıda ileri- geri gitmekten helak oldu. Aydın kendinden beklenileni gösteremedi.

Özetle ilk 20 dakika iyi bir oyun sergiledik. Fakat attığımız golden sonra inanılmaz kötü oynamaya başladık ve bunun karşılığını da 3-1’lik mağlubiyetle aldık. Evet, Umut’a yapılan mutlak bir penaltımız verilmedi. Ama oynanan futbol karşılığında bu da pek bir anlam taşımıyor.

Abdullah Avcı, bundan sonraki maçlara çağıracağı isimleri seçerken artık daha iyi düşünmeli. Çünkü bizim oynadığımız şeyin adı futbol değil.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..