Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Macaristan maçı ya da son Abdullah Avcı maçı

Selçuk İnan Hollanda maçında yedek kaldığında çok konuşuldu. Türkiye Liginin en iyi orta sahası forma bulamazken Sercan ve Tunay ilk onbirde oynuyordu. Abdullah Avcı bu tercih hakkının  kendine ait olduğunu iddia ediyordu.

Türk Milli Takım TD sinin yanlış oyuncuya forma verme hakkı  yoktur. Onun ödevi en iyi oyuncuları sahaya sürmek ve onları güçlerinin sonuna kadar çalıştırmaktır. Akıl dışı tercihler yapmak şansı olmamalıdır.

Abdullah Avcı, kamuoyunun güvenini alarak başladığı görevde beklentileri karşılayamamıştır. Sıkıntılı Estonya galibiyeti takıma olumlu katkı yapamamış, Romanya maçı evde kaybedildikten sonra 2014 Rio hedefinden uzaklaşılmıştır.

Mevcut durumun matematiksel kötülüğünün yanında  takım içindeki dengelerin, bozulmuş görüntüsü tamamen Abdullah Avcı hatasıdır. İşe başlangıçta eşik atlamamız gerektiğini ifade eden Abdullah Avcı, takımı geriye götürmüştür.

Bugün oynanacak Macaristan maçında, sakatlıklardan ötürü zorunlu rotasyon yapılacaktır. Muhtemel kadroda sakatlardan başka , yanlış oyuncular Sercan, Tunay ve Semih de bulunmaması, kazanma şansımızı dahada arttırmaktadır. Abdullah Avcı, yapması gerekenleri zorunlu bir şans sonucu yapar hale gelmiştir. Bugün anlaması gereken en önemli konu budur.

Abdullah Avcı TD ödevini iyi kavramak zorundadır. Hiç bir şekilde sihirbazlık yapması gerekmediğini anlamalıdır. Onun işi, takımlarında oynayan futbolculardan seçtiği aday kadrodaki, en iyi onbiri sahaya sürmek, ve milli forma rekabetini sert bir şekilde takıma sokmaktır. Yoksa  başkalarının söylediği gibi, " Anasından milli formayı giymek için doğmuş oyuncu yoktur."   

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..