Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Maçı Kadlectiler !!!

Maçı Kadlectiler !!!
 

Hüsran Maçı


Futbol bir sistem oyunudur ve eğer ki bir sisteminiz yoksa kötü sonuçlar almaya mahkumsunuzdur. Tıpkı şu anki Fenerbahçe gibi. Fenerbahçe bu akşam bir oyun sisteminin olmayışını ve henüz bir takım görüntüsüne kavuşamayışının bedelini çok ağır ödedi. Karşılarında tam bir sistem takımı olunca da kendi evinde hiçbir varlık gösteremeden maçı bitirdi.

Bu akşam Fenerbahçe'nin karşısındaki Arsenal çok genç bir takımdı. Wenger'in kafasındaki onbirin çoğu sakatlıklardan dolayı oynayamadı. Moralsizdi, çünkü hem futbolcular, hem yönetim hem de Wenger kendi taraftarı tarafından eleştiriliyordu. Kendi evindeki Emirates Cup'ı kaybetmiş, lige hüsranla başlamış ve flaş bir transfer yapamamıştı. Ama oyuncuları ne kadar acemi olsalar da başlarında Wenger gibi tecrübeli bir hoca bulunuyordu ve yıllardır takıma oynattığı bir sistemi vardı. Hızlı ve çabuk paslaşmalarla atağa kalkmak, çok koşmak, rakibe baskı kurmak ve oyunun hakimi olmak. Bunların hepsini bu akşam gördük. 

Zaten Arsenal'in böyle oynayacağı belliydi. Ama Fenerbahçe'nin ve Yanal'ın ne yapacağını kimse bilmiyordu. Ve bence oyuncular da ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Çünkü bunu televizyon başındaki milyonlar ve tribündeki taraftarlar ilk onbeş dakikada anladılar. Konyaspor maçının moral bozukluğu ve ürkekliği ile birlikte rakibinden korkan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ne iki pas ne de savunma yapabiliyordu. Sahada ne yaptığını bilen sadece Emre ve Mehmet Topal vardı. Maalesef onlar da ellerinden ne geliyorsa yapmalarına rağmen takımlarını kurtaramadılar.

Ve maçın adamı Kadlec!

Bu futbolcuyu kim izledi, kim aldı, niye aldı inanın çok merak ediyorum. Aynı şekilde, Holmen'in neden alındığını ve hala neden lisansının çıkarılmadığını merak ettiğim gibi. Hem tüm planlarımızı yabancı kısıtlamasını bilerek yaptık diyeceksiniz, hem de bir futbolcu alıp oynatamayacaksınız. Ben Holmen'in nasıl oynadığını tam olarak bilmiyorum, çünkü çok maçını izlemedim ama bize karşı oynadığı maçlardan bildiğim kadarıyla orta sahaya dinamizm getirebilecek bir futbolcu. Ve bugün sahada gezinen Meireles ve kendini büyük yıldız sanan Christian gibi futbolculardan çok daha faydalı olacağını sanıyorum. Tekrar maçın adamına gelecek olursak bir penaltı ve bir pozisyon hatasıyla yenilen iki goldeki rollerinin yanısıra tüm maç boyunca tek bir olumlu hareketini göremedim. Ne atakta ne defansta hiçbir şey yapmadı. O kadar bonservis bedeli, bir o kadar da kendine ödenen bu futbolcu o paraları hakediyor mu diye yönetimin kendi kendisine sorması lazım. Almadan önce düşünmediler, bari şimdi düşünsünler de yol yakınken yabancı kısıtlamasını bahane edip bir yerlere satsalar. Çünkü Hasan Ali ondan on gömlek daha üstün.

Emenike ve Alper Potuk böyle hayati öneme sahip bir maçta oynatılmayacaksa ne zaman oynatılacak ? Bunu da sayın Yanal'a sormak gerekiyor sanırım. Fenerbahçe kenar yönetimi en son bu maçla birlikte resmen iflas etmiştir. Ne düzgün kadro çıkarıldı ne de oyun okunabildi. Ve her zamanki olay oldu, takım ikinci yarıda çöktü. Sow - Webo - Kuyt üçlüsü son dört maçtır hiç anlaşamıyorlar. Topuz'dan sonra Bekir aşısı da tutmadı. Gökhan Gönül sakatlıktan yeni çıkmış, maç ve antrenman eksiği de olsa oyuna girince kendini hemen farkettirdi. Zaten oyuna girdiği zaman takım arkadaşları ve taraftarın Messi'nin oyuna girmesi gibi tepki göstermeleri bundan dolayıydı.

Bir Şampiyonlar Ligi ön elemesi daha hüsranla bitti. Galatasaray ne kadar sevinse azdır. Çünkü ezeli rakipleri iki yıldır milyon avroları altın tepside kendilerine sunuyor. Bari CAS, bir yıllık cezayı verse de Fenerbahçe, bu yıl Avrupa Kupalarına katılamama cezasını çekip kurtulsa. Ve seneye rahat bir şekilde başlasa.

Yazık oldu milyonlarca taraftara... Yazık oldu belki de Fenerbahçe tarihinin en pahalı ve kaliteli kadrosuna... Sezon başından beri dediğim gibi Fenerbahçe'nin ve teknik direktörünün zamana ihtiyacı var. Ama maalesef kendileri bu zamanın çabuk tükenmesi için uğraşıyorlar.

Not: Taraftarın sevgilisi Stoch takıma kazandırılamadı ve gönderildi. Ama bu gece yeni takımının deplasmandan büyük umutlarla dönmesini sağlayan futbolcu oldu. 

 
Toplam blog
: 38
: 273
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Futbol ve Fenerbahçeyi ne kadar çok seviyorum ki hayatımda ilk defa blog yazmaya karar verdim... ..