Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '16

 
Kategori
Spor
 

Maçı Rıza Çalımbay'ın adamlığı üzerinden okumak!

Türkiye’de futbolun ruhu 3 Temmuz 2011 günü öldü. Bugün adamlık muhabbeti yapanların neredeyse tamamı işte o tarihte futbolun ne kadar kirli, kirletilmiş olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmaksızın inançla savunuyorlardı. Bir Allah’ın kulu çıkıp da “olmaz öyle” şey demiyordu.

Dünkü Kasımpaşa-Beşiktaş maçının sonrasında Rıza Çalımbay üzerinden yürütülen “adamlık” sohbeti Türkiye’nin çifte standardıdır.

Çünkü Türkiye 3 Temmuz sürecini Sivasspor-Fenerbahçe maçıyla gördü, okudu, değerlendirdi.

Dünyanın en vicdansız kumpasçıları içinde bilet olan naylon torbaları ulu orta para alışverişinin yapıldığı delil olarak bu toplumun önüne yemlediler.

Daha sonra mahkeme heyetinin önüne söz konusu paraların gerçeği bire bir gösterildiği halde kimse o fiziki gerçeği görmek istemedi.

3 Temmuz kumpasının içinde aktif görev almış işbirlikçileri bugün medyada o gün Sivasspor takımının teknik direktörü Rıza Çalımbay üzerinden bize adamlık dersi veriyorlar.

Aklınız nereye kaçmıştı da 3 Temmuz’un sıcak akşamlarında önce Nevizade’de demlenip, gecenin ilerleyen saatlerinde televizyonda boy gösterip insanların zihinlerini zehirliyordunuz?

O tarihte Rıza Çalımbay adam değil miydi?

Kuşkusuz öyleydi.

Belki de tarihin en kritik ve zorlu final maçı en temiz futbol heyecanı olarak yaşandıktan sonra bu zihniyetler tarafından kirletildi.

Dünkü maçı Rıza Çalımbay’ın adamlığı üzerinden izleyip, maç sonunda da bunu konuşanlar Türkiye’deki futbolun gerçek kirleticileridir ve onlar temizlenmeden ülkemizde o sportif ruh geri gelmeyecektir.

Rıza Çalımbay’ın hatası böyle bir ortamda çıkıp şampiyonlukta favorisinin Beşiktaş olduğunu belirtmesidir.

Normal bir futbol ortamında kuşkusuz tartışılmayacak bir açıklamanın, futbolun ruhunun yok edildiği bir ortamda söylenmesi kadar riskli bir şey olamaz ve her türlü manipülasyona da açık hale getirir.

Profesyonelliğin artık UEFA ve FİFA’daki kirli para ilişkileri nedeniyle bambaşka algılandığı, Barcelona-Real Madrid maçının sonucunun bile bahis oyunlarıyla değerlendirildiği bir ortamda kuşkusuz herkesin açıklamalarına, söylediği sözlere dikkat etmesi artık şarttır.

Neden mi?

İşte bugün tüm spor kamuoyu maçtan önce bunu konuşuyor da ondan! 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..