Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

23 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Madalyalar iade

Madalyalar iade
 

Madalyalar geri veriliyor


Şehit aileleri övünç madalyalarını teslim edecek

Demokratik açılım sürecinde teslim olan PKK’lıların çiçeklerle karşılanması ve sonrasında yargılandıktan sonra serbest bırakılmasına bir tepki de Fethiyeli şehit ailelerinden…

Fethiye’de ikamet eden 34 şehidin ailesi, Devlet tarafından verilen Övünç Madalyalarını; Fethiye Askerlik Şubesi Başkanlığı kanalıyla Genel Kurmay Başkanlığına teslim edeceklerini bildirdiler. Dün konuyla ilgili Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bir basın açıklaması düzenlendi. Dernek Başkanı Namık Ünal, yaşanan bu olayları eşi görülmemiş ihanet kuşatması olarak nitelendirdi.

ÜNAL, İKTİDARA SESLENDİ

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, “Cumhuriyeti yok etmek, devleti yıkmak için çete oluşturan vatan hainleri dağdan iniyor ve karanfillerle karşılanıyor. Silahlarını teslim etmeden polisin ve jandarmanın oluşturduğu koridordan, özel yetkilerle donatılmış sahra mahkemesine getiriliyor. 7 dakikada sorgusu tamamlanıyor. Sonra da serbest bırakılıyorlar. Dünyada eşi benzeri görülmemiş ihanet kuşatması yaşanmaktadır” dedi.

İktidara seslenen Ünal, “Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Genel Kurmay Başkanını ve dahası al bayrak için; Cumhuriyetin yaşaması için bizim evlatlarımız canını feda etti. Hanginiz al bayrağı sarılı evladınız tabutuna sarıldınız? Bizler evlatlarımızın onur ve şereflerinin yüreklerde taşındıklarına inandığımız güne kadar; evlatlarımızdan bize kalan emanetleri yüreğimizde ilelebet taşımak kaydı şartı ile Övünç Madalyalarını Genel Kurmay Başkanlığı’na teslim edilmek üzere Askerlik Şubesi Başkanlığı’na iade ediyoruz” diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ, “BİZ ÇOCUĞUMUZU İSTİYORUZ”

Şehit annesi Müyesser Aydın, “Ben PKK’lıların o durumunu haberlerde gördükten sonra sabaha kadar uyuyamadım. Bu ne rezalet, bir de karanfillerle karşılanıyorlar. Biz vatan haini oluyoruz, onlar vatanperver oluyorlar. Biz çocuğumuzu istiyoruz. Övünç Madalyasını da iade edeceğim. Ben madalya istemiyorum” diyerek “Vatan sağ olsun diyemiyorum. Vatan yok ki. Çocuğumun kanı yerde kaldığı için çok üzgünüm” dedi.

ŞEHİT BABASI, “BÖYLE REZALET OLMAZ”

Şehit babası Veli Aydın da konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. Aydın, “Şu anda görülen tablo içler acısı değil, rezaletin ta kendisidir. Dağdan gelen PKK’lıları sahra bir adliyede yargılanıp, serbest bırakılması hepimizin yüreğini yakmıştır. Benim oğlum gece saatlerinde çatışmaya girmiş, sabahın erken saatlerinde de şehit olmuştur. Bu yaşanan olay bir peşkeştir. Yetkilileri kınıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..