Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '18

 
Kategori
Sinema
 

Madame Filmi Analiz

Başrollerini; Rossy de Palma, Toni Colette ve Harvey Keitel gibi usta oyuncuların paylaştığı, vizyona Mart 2018'de giren film; eğlenceli, komik ve naif bir toplumsal eleştiri.

IMDB puanı 6,1 olan ve pek çok internet sitesinde 2- 3 yıldız ile değerlendirilen filmi, ben beğendim.İlişkilerden yola çıkarak hayatı anlamlandırmaya ya da eleştirmeye çalışan eserler, oldum olası ilgimi çekmiştir. Woody Allen başta olmak üzere, bu yöntemle derdini anlatmaya çalışan sinemacıların ve yazarların, en başarılılar olduklarını düşünürüm.Bu konuyu bir başka yazımda ele alacağımı belirterek Madame'a geri dönelim.

Bob(Harvey Keitel) ve ikinci eşi genç Anne(Toni Colette) Fransa'da bir malikanede lüks içinde yaşamaktadır. Fakat aslında Bob, göründüğü kadar zengin değildir. Ata yadigari  antika tablosuna  orjinallik onayı alarak, yüklü bir meblağ karşılığı satmanın peşindedir.Bir akşam yemeği planlayarak bu süreçte kendilerine yardımcı olacak bazı önemli kimselerin gönlünü hoş tutmayı hedeflemektedir. Anne ise, çok önemli konukların davetli olduğu akşam yemeğini planlarken, Bob'un ilk evliliğinden olan oğlu çat kapı geliverir. Davetsiz misafir ile masadaki konuk sayısı 13 olunca, Anne bu uğursuz rakamı bertaraf etmek üzere hizmetçileri Maria'yi ( Rossy de Palma) da yemeğe dahil ediverir. Maria'nın ağzını tutup sadece bir eşya gibi oturması gerekirken yaramaz üvey evlat Steven (Tom Hughes) küçük bir oyun hazırlar ve Maria ile müzmin bekar, fakat kallavi bir konuğu yan yana oturtur.Amacı buradan bir malzeme çıkarıp yeni kitabına konu bulmaktır.

Yemek sahnesi oldukça eğlenceli.Maria'nın anlattığı edepsiz fıkralar ve masada konuşulan diğer abuk konular eşliğinde, camiada kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığını, aldatmanın günlük sıradan bir aktivite sayıldığını izliyoruz.

Sonrasını tahmin etmek zor olmasa gerek.Maria'nın ansızın kucağına düştüğü aşkın sonu  modern bir Sinderella masalı olacak mı? Filmin aynı zamanda yönetmenliğini de yapan senarist Amanda Sthers, bu noktada ters köşe yapıyor. Romantik son bekleyen izleyiciye "orada dur bakalım" diyor. Dünya henüz o kadar iyi değil. Davul bile dengi dengine...

 

 
Toplam blog
: 18
: 254
Kayıt tarihi
: 09.05.18
 
 

Hayatımın 20 yılı sıradan bir beyaz yakalı olarak geçti.Ev, çocuk, eş, iş, toplantılar, sunumlar, t..