Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
Siyaset
 

Madem anketler seçimi doğru tahmin ediyor seçim yapmayalım vekilleri anket sonucuna göre dağıtalım

Madem anketler seçimi doğru tahmin ediyor seçim yapmayalım vekilleri anket sonucuna göre dağıtalım
 

Görüyoruz tarafsız ve özenle yapılan güvenilir şirketlerin anketlerinde seçim sonuçları yüzde yüze yakın bir isabetle tahmin ediliyor. Millet olarak sallamada bayağı başarılıyız yani.

Bunu değerlendirmek lazım. En fazla %05 sapma ya da hata payı oluyor. Bu kadarı seçim hileleri, çalınan oylar, mükerrer oy kullanma vs. de olabilir. Anket şirketleri %05 hata yapıyorlarsa gerçek seçimde de bu kadarlık bir kasıt oluyor. Yani kaybımız yok.

E o halde niye seçim yapıyoruz ki. Güvenilir şirketin sonuçlarına göre vekilleri dağıtalım. İtiraz olur değil mi? Hile hurda olmasa, dört dörtlük bir anket yapılsa bile. Seçim anketini YSK yapsın. Anket sonuçlarına göre de vekilleri dağıtsın.

Ya işin şakası bir yana hani sonuçlar bu kadar birbirine yakınsa bu masraf bu külfet niye… Hele de partiler razı olursa. Tahminler tutmadı, şansa artık… Sanki milletin seçtiği ne yapıyor ki; bir de tombala çekelim.

Hani bu millet akıllı, her işimiz ciddi ya okuyanlar “ne diyo lan bu” deyip gülecekler… Sonuç aynı diyorum, aynı; kafan basmıyor mu? Gülünecek ne var bunda! Bu da başka türlü bir akıl. Bugüne kadar akıllı davrandık da noldu, halimiz ortada. Böyle şey olur muymuş, bal gibi olur; ben sonuca bakarım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..