Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Madem işyerleri %70 bayan eleman alıyor; evin geçimini de kadınlar sağlasın

Madem işyerleri %70 bayan eleman alıyor; evin geçimini de kadınlar sağlasın
 

Gazetelerin ilan sayfalarına bakıyor musunuz? Ya da işyerlerinin camlarına yapıştırılmış iş ilanlarına… Her yerde şu ibareyi görürsünüz “Bayan eleman aranıyor”

Öncelikle niye böyle cinsiyet belirterek eleman aranıyor ki… Bayanlara özel işler mi var? Bu iş yerlerinde doğum mu yaptırılıyor? Öncelikle niye kadın diyerek ilan veriyorsunuz? Kusura bakmayın benim aklıma bir tek şey geliyor: Sapıklık.

Evet bu, toplumumuzdaki sapıkça anlayışın tezahürüdür. Bir kişi erkekleri de çalıştırabileceği işyerini kadınlarla dolduruyorsa başka şey düşünemem.

Mutlaka sadece bayanların yapabileceği ya da kadınların daha başarılı olduğu işler vardır; ama yani iş ilanlarında 100 kişiden 70’i bayan eleman aranıyorsa burada ciddi bir sorun var demektir.

AVM’lerin stantlarına dolgun kalçalı hatunları oturtup bizim gibi cinselliğe aç geri kalmış ülkelerin sapık erkeklerinin ağızlarının suyunu akıtarak ceplerini boşaltmak kapitalist sömürü ekonomisinin ilkelerinden olmalı.

Türkiye’de halkın sorunlarını yazan pek fazla gazeteci olmadığı için bu konular gündeme gelmiyor ve insanlarımız ülkede bu anlamda ne olup bittiğini bilmiyor. Bitli sakallı entel yazarlar ve ulusal gaz pompalı gündemciler ne yazık ki halkın dikkatini gerçek sorunlardan uzaklaştırıp gereksiz tartışmalara çekebiliyorlar. Siyasilerin de canına minnet; seçimler yaklaşıyor ve bu ağız dolusu kahrolsunlu yaygara edebiyatı onların halkı en kolay kandırıp oylarını aldıkları alan olduğu için gündemi sürekli sıcak tutmaları gerekiyor.

Oysa ortada gerçek bir dram var. Dört çocuklu İsmal abimiz sapık patronların bayan tercihi yüzünden işe giremedi ve canına kıydı. Torna tezgâhına bile kadın işçi oturtan bu vicdansız düşüncesiz insanlar ülkede görünmeyen gizli bir facianın başlamasına neden oldular.

Malum bizim toplumumuzda evin geçimini erkekler sağlar. Tam olarak böyle olmasa bile yine onlardan beklenir. Siz erkeksiniz. Evlenip yuva kuracaksınız. İş için gazetenin ilan sayfasını açıyorsunuz. 100 eleman aranıyorsa 70’i bayan. Ne yaparsınız?

O zaman demek ki çaresiz biz evde oturup yemek pişireceğiz karımız çalışacak. Ya da Mındıkoğlu’na kendimizi şeaptıracağız tövbe tövbe!

Özellikle işe girecek gençler de bu durum tam anlamıyla bir dram. Büyük umutlarla okullarını bitirip hayata atılmak isteyen, her biri ayrı fakülteden mezun olmuş yüz binlerce genç erkek yerlerine kız çocuklarının alındığını görünce bunalıma giriyorlar. Alçak düzenin yarattığı bu durum aile sorumluluğu taşımak zorunda olan genç erkeklerimizi kahrediyor. Şöyle bir bakıldığında onlara göre iş olmadığını görüyoruz. Alışveriş merkezleri zaten kadın kız dolu. Sanırsın ki bu sapıklar ürünleri değil bu kızları satacaklar. Muhasebenin eleman profili zaten kesinleşti; bayan olacak. Sanırım tuvalet bekçiliği biraz erkek ağırlıklı. Şimdilerde erkeklere kalan işler asker, polis bir de terörist.

Diyoruz ki insanlar niye iş bulamıyor. Nasıl bulsunlar, uyanık patronlar ortaokul-lise mezunu kızların eline 500–600 lira verip işi hallediyorlar. Öyle ya, o kızlar dört çocuklu aile geçindiriyorlar, naspınlar!

Elbette kadınların çalışmasına karşı değiliz; ama yani bir aile sorumluluğu olmayan çocuklara büyüklerin yapması gereken işleri verirseniz İsmail ağabeyler karısının çocuğunun yüzüne bakamaz ve arından çeker tetiği! Ben hiçbir gerekçesi yokken bunu böyle yapanlara “İnsan değilsiniz!” diyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..