Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Maden suyu ile soda arasındaki fark ve maden suyu mucizesi…

Maden suyu ile soda arasındaki fark ve maden suyu mucizesi…
 

Maden suyu ile soda arasındaki farklar, maden suyunun faydaları, sağlığa etkisi, kimlerin maden suyunu düzenli kullanması gerektiği gibi bilgilere uzmanlar ne cevap veriyor?

Uzmanlar soda ile maden suyunu şöyle tarif ediyorlar:

Maden suyu ve soda eş anlamlı kullanılır ama birbirinden farklıdır. Maden suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır…

Soda ise su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve tamamen ‘yapay’ olan bir içecektir.

Peki, maden suyunun ne gibi özellikleri var?

İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir. Günde en az 2 litre civarında su ve maden suyu tüketilmelidir.

Hamilelikte bebeğin gelişmesini sağlamak için daha fazla gıda, sıvı, mineral ve vitamin gerekir. Bu yüzden hamilelikte düzenli maden suyu tüketimi tavsiye ediliyor.

Düzenli su ve maden suyu tüketmeyen insanlarda böbrek taşı oluşumu hızlıdır. Böbreklerinde taş olanların içmesi tavsiye edilmez ancak böbrek taşı oluşmaması için tüketilmelidir.

İçeriğindeki zengin mineraller cildimize faydalıdır. Hem içerek hem de yüze püskürtülen versiyonlar kullanılabilir.

Maden suyunun sağlığa yararları nelerdir?

- İçeriğindeki magnezyum sayesinde hücrede büyük etkisi vardır. Kalp ve damar hastalıklarından korur.
- İçeriğindeki sodyum sayesinde asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınmasına destek olur. Yüksek tansiyon hastaları dikkatli tüketmelidir.
- Kalsiyum, kemik, kas, sinir, hücre, hormon, sindirim üzerinde etkilidir. Yaşla ilgili veya menopoz döneminde kemik kayıplarını, erimesini önler, sütten sonra en önemli kalsiyum kaynağı maden suyudur.
- Bikarbonatlar, magnezyum, sitratlar, sodyum, flor ve kalsiyum, üroloji hastalarında ve böbrek taşlarının tekrarlamaması için etkilidir.
- Mide üzerinde etkilidir. Peptik ülserin tedavisinde etkilidir. Mide ve bağırsak hastalıklarında semptomları azaltıcı etkisi vardır. Stres sonucu gelişen ishali önleyebilir.

Gördüğünüz gibi maden suyu sağlık açısından çok önemli bir içecek! Bu nedenle sağlığımız için maden suyu tüketirken, kilo vermemizi sağlayan bir de tarfi vermekte fayda var.

1 litre suyu kaynatıp, iki kaşık yeşil çayı içine atarak 10 dakika demlenmesini bekleyiniz. Sonra 1 şişe maden suyunu, demlediğiniz çaya ilave edip, üzerine de yarım limonu sıkarak, limonun kabuğunu olduğu gibi demlediğiniz çayın içine bırakın, bu çayı gün boyu içerek, yağlarınızın erimesini sağlayınız.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..