Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Madencilik bitti; çevrecileri görüyorsunuz, artık bundan sonra yeraltında altın olsa çıkaramazsınız

Madencilik bitti;  çevrecileri görüyorsunuz, artık bundan sonra yeraltında altın olsa çıkaramazsınız
 

Kerim Korkut niye çevrecilere destek vermiyor? Kerim Korkut ne yapsın ya acayip bir durum var ortada!

Yer altı zenginliklerimiz var ama çevreciler yüzünden çıkaramayacağız. Ülkemizde hani en ekstrem olan altın çıkarılması bile yıllık 17 bin ton. Ama öte yandan çevreciler haklı; siyanür miyanür. Ne yapsak ne etsek ki!

Eskiden hatırlayın, bir ülkenin zenginliğinden bahsederken yer altı kaynakları denirdi. Şimdi hiçbir işe yaramıyor. Yerin altında milyarlarca dolar servet yatıyor ama sen çıkaramayacaksın. Madencilik ülkemizin önemli sektörlerinden biriydi, yakında kapısına kilit vuracağız.

Çevre hassasiyetimizin bir gün bizi aç bırakacağı aklıma gelmezdi. Çevre hassasiyeti siyasi malzeme olarak kullanılıyor deniliyor. Artvin Cerattepe AKP’yi yıkmak içinse AKP kendini feshetsin, bu kargaşa bitsin.

Çevrecilere ben bir soru sormak istiyorum. Yer altı madenlerimizi çıkarmayacak mıyız? Görünen o ki öyle. Ama bizim yeraltında çok büyük ekonomik rezervimiz var. Ve biz yerin üstüyle doymayız; buğday dediğin elli kuruş, o da zaten ekmekten kaçış var, sağlıksızmış, ağaçların kabuğunu mu yiyeceğiz?

Ağacın bir gün bize bela olacağını biliyordum; baksana tabutumuz bile ağaç! Çevrecilerden yana olsan belki bir trilyon dolar maden yerin altında kalacak. Kazmayı eline aldığında Havva analar dağlara yürüyecek. Çevre tahribatı da malum, Havva anaya da bir şey diyemiyorsun. Anam bu madenler çocuklarımızın geleceği desen, çevre de öyle diyecek. Çok zor bir durum, ne yapacağız bilmiyorum!

Ayrıca maden çıkaranların halkı ikna edememesi de var. Vatandaşa küfreden adam maden çıkarıyor. Nasıl çıkarıyor, kim için çıkarıyor o da belli değil. Siyanür tehlikesi malum. Yılda 17 bin ton altını da yerin altında bırakamazsın. Offff off!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..