Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '08

 
Kategori
Tarih
 

Mafia ne demek?

Merhaba,

Bugün çok değişik bir konuda yazmak istiyorum....

Mafia. Mafia italyanca bir kelime. Eğer araştırısanız çok daha değişik bir gerçekle karşılaşırsınız. O da şu: Fransızlar yüz yıllar önce Sardenya adasına saldırdılar ve yöre halkına çok büyük işkenceler yaptılar. Bu acı günlerde yöre halkı örgütlenip kendilerini savundular.

İşte o günlerde İtalyanların kurduğu örgüt mafianın temeli. Morte alla Francia İtalia arda. Yani Fransız'lara ölüm İtalya haykırıyor.

Adanın yöresel lisanında da mafioso aslında heybetli demek....

Mafia üyeleri bu örgüte girerken bir sessizlik yemini ediyorlar o zamanlar. Omerta. Bu yemin sırasında yeni üyenin elinde küçük bir yara açılıyor kan akıyor. Gelecekte konuşursa yanacağını sembolize etmesi için de kağıda sarılan bir Meryem Ana heykelciği yakılıyormuş. Ritüel gereği...

Zamanla Sardenya adasındaki her işten para kazanan bir örgüt haline geldi. Adadaki kükürt madeninden ve işçilerden de haraç almaya başladılar.

Daha sonra fakirlikten Sardenya adasından Amerika'ya giden bazı kişiler de kanunsuz işler yapmaya başlıyorlar. O yıllarda Amerika'da on onbeş yıl süren içki yasağından anormal servetler elde etmişler. Daha sonra inşaatlardaki betondan ve diğer kanunsuzluklar, kumar gelirleri....En sonunda da uyuşturucu....

Selamlar

gökalpini

 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..