Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Mafya! Ödül koymuş köpeğin başına!

Mafya! Ödül koymuş köpeğin başına!
 

Kolombiya’ da mafya , narkotik polis köpeğinin başına on bin dolar ödül koymuş. Ölü getirene tabii. Dertleri ne derseniz? 4 yılda adamların neredeyse yarım milyar dolarına bu köpekler el koyuyor. Çünkü insanları zehirlemek için hazırladıkları eroin ve uyuşturucuyu bu köpekler buluyor. Mafya! Değişip insan olup, insanlığa hayırlı işler yapacak değil ya. Köpeğe kızmış insanlığa hizmet ettiği için. Öldürmek istiyor.

Dünya’da hemen hemen her ülkede. Tam gelişmemişleri dahil. Köpekler , depremde ve afetlerde can kurtarır. İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde çiftçiler ineklerin en uygun üreme dönemlerini köpeklerle anlıyorlar. Özürlü ve yalnız insanlar için mükemmel bir arkadaş olduklarını bilim yıllardır söylüyor. Gelişmiş ülkelerin ordularında köpeklerin rütbeleri bile var. Polisin eli, ayağı gözü, kulağı.

Biz de ise. Adam adama kızınca köpek der. Belediyelerin bütçelerinde köpek ve kedileri öldürmek için ‘’zehir bütçesi’’ vardır. İnsanlar geceleri köpek sesi duyunca belediyeye ihbar eder. Belediye onları çöp arabasıyla götürüp öldürür. Bazen üşenip ormana atar. O insanlar sonra huzur içinde yastıklarına gömülüp uyur.

Yolların kenarları İstanbul’da köpek ve kedi ölüleri ile doludur. Çünkü her şeye para bulanlar otobanların kenarına engel koymamışlardır. Yüzlerce köpek on kuruş etmez çünkü bizim ülkemizde. Ordumuzda köpekler kullanılmaz. Belediyeler mecbur kalmadıkça barınak kurmaz. Kurduğu barınağa kendi ekmek koymaz, gözü yaşlı kadınlar koşturur bütün gün. Evler soyulur. İş yerleri soyulur. Hırsızlar evlere girip insan öldürür. Ama barınaklarda tellerin arasından ellerini çıkarmış birbirinden güzel köpekleri alıp bahçesine koyan olmaz.

İlahiyatçılarımız. Hatta Rotaryen seminercisi Yaşar Nuri bile ne diyor’’ köpek beslenmez çünkü o eve melekler girmez.’’ Bilmiyor mu acaba ? Ordusu ile Medine’ye dönen yüce Peygamberin yolda yavruları ile yatan köpeği görünce ‘’rahatsız etmeyin , dikkat edin’’ diyerek yolunu değiştirdiğini. Kedisi ‘’müezza’’ uyanmasın diye elbisesinin bir kısmını kestiğini. Bilseler ne olacak? Yemek davetlerinden fırsat bulup halka sevgiyi mi anlatacaklar?

Şehirlerimizi yönetenler. Ordularımızı yönetenler. Ülkemizi yönetenler. Keşke ! hayvanları sevseydiniz. Her şey daha farklı olacaktı o zaman. Doğudaki savaşı yazanların hikayelerinde köpekler var. Bir şekilde gelip dağda, bayırda onlara katılmış köpeklerin hikayeleri. Güneydoğuda , askeri birliklerimizle siperde sesini hiç çıkarmadan yatan köpeklerin hikayesini okursanız. Mayına basıp ölen köpekleri okursanız. Ağlarsanız. Nasıl ağlamayacaksınız ki? Siz insansınız. Herkes öyle mi?

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..