Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Mafya

Mafya
 

Günümüzde bir çok yeni meslek oluşmaya başladı. İnsanlar artık eskiden beri yaptıkları işlere ünvanlar koymaya başladılar. Bu bence gayet iyi ve mantıklı bir durum çünkü artık işlerin ve mesleklerin tanımları oluşmaya başladı böylelikle işe alımlarda ve/veya işe müracat safhalarında insanlar ünvanlarını ve işin mahiyetini daha açık görerek bir nevi iş ve zaman maliyetlerini düşürmeye başladılar.

Bu tanımlar arasına yıllardır olan fakat artık meslekleşen bir dal daha katıldı “MAFYA” artık sokaklarda bunun bir meslek haline geldiğini alenen görmek ve/veya hissetmek mümkün. Mafyalık tarihi aslında çok eski fakat iş/meslek anlamında yeni oturmaya başladı. Peki nedir mafya? Buna isterseniz bir göz atalım,

“MAFYA”

1266 Ortaçağ’da Papanın desteğiyle Fransa’nın İtalya’yı işgaliyle halka yaptığı zulümlerle başlamıştır.

Bir pazar günü Sicilya’da sarhoş Fransızlar kiliseye girerek papazı hırpalamışlar ve 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ederek öldürmüşler. Bunu gören anne caddelerde MAFIA (Kızım) diye bağırmaya başlamıştır.

Bu olaydan sonra Sicilya halkı büyük bir ayaklanma düzenlemiş, bu büyük baş kaldırı sonucu Fransızlar İtalya’yı terk etmişlerdir. İtalyanlar bu ayaklanmada kendilerine birde slogan yaratmışlardır.

Martel

Alla

Francia

İtalia

Aneto

Anlamı; İtalya, Fransa’ya ölüm diye haykırıyor. Bu davayı sahiplenenler “La cosa nostra” yani, bizim davamız demişlerdir.

Daha sonraları filmlerden de bilindiği gibi mafyalık farklı şekillerde kullanılmaya başlamış, ilk işlerinden biri içki kaçakçılığı ve buradan elde edilen paraları aklamak olmuş. Para aklama olayı da tarihe tam bu noktada girmiş zaten. O dönemlerde kirli parayı temize çıkartmak için bir çok çamaşırhane açılmış ve bu çamaşırhanelerin muazzam iş yaptıkları ve gelir elde ettikleri mali kayıtlarda gösterilerek para aklama olayı insanlık tarihinde yerini almıştır.

Kötü bir olayın cereyan etmesiyle bir milleti ayaklandıran bu hareket bakın artık günümüzde ne hale gelmiş. Artık o zamanın insanları gibi vatanlarını düşmandan kovalamak değil, uyuşturucu, kara para, kaçakçılık ve bunun gibi bir çok pis işle ilgilenen insanlar topluluğu oluşmuş.

Yani “MAFYA” kelimesinin aslında iyi bir hikayesi varken yeni iş tanımı olarak kullanılan mafya kelimesi yapılan işle örtüşmüyor. Demek ki her iş her tanıma uymuyor. En azından yapılan kirli işler için başka bir isim bulunsun yoksa o kilisede öldürülen 14 yaşındaki kızın kemikleri eminim ki sızlamaktadır….

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..