Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Maganda kursunları....

Maganda kursunları....
 

Gazeteyi elime aldığımda yine aynı haberleri gördüm.
- Düğünde havaya atılan kurşunlar ile bir kişi hayatını kaybetti.

Bir türlü akıl erdiremiyorum. Her gün aynı olayları okuyor ve izliyoruz. Ama nedense insanlarımız bu tutkusundan vazgeçmiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür ölümler yaşanmıyordur. Sevinmeyi veya üzülmeyi silahla kutlamanın nasıl bir mantığı olabilir ki... Havaya ateş açmak neden bu kadar önemli?

Türk halkı bu kadar cahil, bu kadar bilinçsiz mi? Hergün duyulan bu yok pahasına olan ölümler hiç mi etkilemiyor insanlarımızı. Yoksa başkasının başına gelenler bizim başımıza gelmez diye mi düşünüyoruz. Bunun mantığını çözen biri varsa bana anlatsın.

Bu havaya atlılan kurşunlarla genellikle hep en yakınlarını kaybetmiyorlar mı? Baba kızını, dede torunu, ağabey kardeşini vurmuyor mu? Ya bu yaptıklarının vicdan azabı ile nasıl yaşıyorlar. En sevdiklerinin hayatlarını kaybetmelerine neden oluyorlar. Ömrünün sonuna kadar bu acıyla nasıl yaşayacaklar?

Peki sevinmek veya üzülmek için neden silahı tercih ediyoruz? Silaha olan bu tutkunluk neden? Nice yürekleri yakan bu silah tutkumuz değil mi? Nasıl olurda bunca olaya rağmen bu tutkumuzdan vazgeçemiyoruz?

Cehalet desek insan bu kadar cahil olamaz diye düşünüyorum. Çünkü her gün aynı haberleri duyupta aynı cahilliği sürdürmenin bir mantığı olamaz.

Demek ki yapılan bu haberler yeterli olmuyor. Daha fazlası gerekiyor. Bu tür olaylar için ayrı programlar yapılmalı. Bu olayları bizzat yaşayan insanların katıldığı programlar olmalı. Yaşanan olayların bıraktığı izler anlatılmalı. İnsanlarımıza sevinmenin başka yolları öğretilmeli. Ömürden ömür alan acıların yaşanmaması öğretilmeli. Silahsızlanma konusunda tüm insanlarımız birlik olmalı. Bu tür olayların gerçekleştiği ortamlarda engel olunmalı.

Yapılacak muhakkak çok şey var. Öncelikle çocuklarımızı eğitirken bunun kötülükleri anlatılmalı. Silah vazgeçilmez olarak gösterilmemeli. Silahın nelere mal olduğu gösterilmeli.

Bu tür haberlerin bitmesi umuduyla...

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..