Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Magandalaşan kadın..

Magandalaşan kadın..
 

Özellikle son otuz yılın, Türk kadınına ne getirip, ne götürdüğünü sorguladığmızda karşımıza şu sonuç çıkar; getirdikleri bir yana. Esas itibariyle "kadınlığından" çok şey götürmüştür..
Bir "kadın" için en büyük tehdit, "erkekleşme" sidir. Erkekleşme, doğası gereği, "magandalaşma" yı getirir.

Türkiyede son dönemler damgasını vuran şehirleşme olgusunun, kadın kişiliğine vurduğu en büyük darbe bu oldu: Kadını magandalaştırması..

Sadece giyim-kuşam da değil, tavırda, davranışta; hayata bakışta, zevkte, ilgide, ilişkide...Kadın, giderek erkekleşti.

Şehirleşme ve sözüm ona "modernleşme" süreci, aslında bütün dünyada kadını erkekle "yarışır" hale getirdi.

Yaratılışları itibarıyla "ayrı kulvarda" olması gereken erkek ve kadın "aynı kulvara" düştü..

Bunun sonucu şudur: Erkeklerle aynı kulvarda yarışıyorsan, erkekleşeceksin.. Hatta, yarışı önde bitirmek istiyorsan, iyiden iyiye "maganda"laşacaksın..

Neye dayanarak söylüyorsun bunları derseniz, ben de derim ki, çok yakinen tanıdığınız bir kadını bir de otomobil kullanırkan izleyin.

Sadece bu değil elbet: İş hayatında, kamu kurumlarında, sokakta, çarşıda...Kadın davranışları ile, erkek davranışlarının ne kadar yakınlaştığını göreceksiniz..

8 Mart "Kadınlar Günü" sayılıyor tüm dünyada..Türkiyede de, yine kadın haklarından, kadına yönelik şiddetten falan dem vurulacak..

İyi...Olsun, kadın sorunları konuşulsun da, sorunlar ne kadar "kadın" sorunu ve dahası kadınınız ne kadar "kadın.."

Bir yazımda "Türkiyede kadın dayanışması olmaz" demiştim. Çünkü tıpkı erkekler gibi, kadınlar da "insani-cinsi" duruşlarından önce "siyasi-fikri" duruşlarını kabullenmişlerdir, bizim ülkede...

Şimdi, bakın konuyla ilgili televizyon programlarına...Kadınları, erkekler gibi-belki daha fazla- siyasi anlamda kamplaşmış göreceksiniz. Her biri "kadın hakkı" ndan kendi "siyasi" ya da "ideolojik" yandaşlarının hakkını anlayacak..

Ben onu bunu bilmem, biz kadınlarımızı büyük şehirlerin yozlaşmış kalabalığı içerisinde kaybettik. Onlarla birlikte pek çok şeyi de tabii..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..