Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
Tarih
 

Mağaralı tapınaklar vahası!

Yeraltında yaşayanlar var mıdır?

Enteresan bir konu! Nasıl yer altında yaşayabilirler ki? Bu masallarda; hikâyelerde ya da kurgulanmış romanlarda olabilir ancak! Bizler böyle düşünmez miyiz? Düşünürüz.

Nitekim TAŞLAR – KIYAMET kitabımda bende yer altında yaşayanlardan uzun uzadıya söz ettim. Onların yaşam tarzlarını anlattım, onlar ne yaparlar, ne düşünürler, nasıl giyinirler, nasıl geçinirler. Peki, bunları yazarken nasıl kurguladım. Elbette okuduklarım bana ilham verdi. O kadar çok bu konularla yazılmış yayınlar varki, okudukça şaşırmamak mümkün değil.

Bir örnek vermeliyim hemen;

Sanskrit dilinde yazılmış metinler çok şaşırtıcı! Yeraltında yaşayan bilge kişilerden söz ediliyormuş. Sanskrit dili Hint-Avrupa dil ailesinin Hint – İran koluna bağlı en eski belgeli diliymiş. Resmi kayıtlar böyle açıklıyorlar. Çok eskilerde bu dilde yazılmışlarda böyle bir bilgi mevcut!

Yer altı denilince akla gelenlerin başında; Agarta ve Şambala geliyor. Bu konuda çok araştırdım demeye kendimce hakkım var. Konu dikkatimi çektiğinden ve Taşlar kitabımda da uzun uzadıya değindiğimden bilgiliyim. Kapodakya’da incelemeler yaptım, yer altı şehirlerini gezdim. Aklın durduğu zamanlar vardır işte o yer altı şehirlerinde aklınız duruyor, mantığınızın almadıklarını görüyorsunuz. Yanınızdakilere, ister bu konuda bilgisi olsun ister olmasın soruyorsunuz:

Gerçekten burada yaşamışlar mı?

Dahada önemlisi buraları nasıl yapmışlar?

Bu iki soru sizi bilinmezlik içinde bocalatıyor. Yapılan araştırmalarda, onlarca insanların buralarda yaşadıkları biliniyor.  Yer altında kiliseler olduğuna göre! yatakhaneler ve dahası yaşamın gerektirdiği bir çok olayı yapabilme yerleri de mevcut olduğuna göre! Diyorsunuz ki:

Burada yaşamışlar, üstelik çok kalabalıklarmış! Tamam. Tamamda nasıl yaşamışlar?

Aşağılara indikçe asla havasız kalmıyorsunuz. Yukarılara doğru açılmış hava olukları ya da hava bacaları olduğunu görüyorsunuz, rehberi şaşkınlıkla dinliyorsunuz.

Yine bu bilinmezliklerde akla gelenler, Agarta ile bağlantısı olduğunu bildiğiniz Mayalar oluyor. Onların bir efsanesinde; Yukatan denilen yerde Dünyanın merkezine varan bir kuyu anlatılıyormuş!

Myalar – Agarta ve Şambala -  tibetli rahibler.

Bunlar birbiri ile oldukça bağlantılı. Sırlar hangisinde saklıdır derseniz? Bunu bilmek zor! Tibetli rahiplere göre yer altı galerilerinde; meçhul bir halkın, müthiş bir felaketten hayatta kalan son temsilcilerine sığınak olan kentler!

Yani agarta – Şambalalar. Müthiş felakette Mu Kıtasının ve Atlantis’in batmasında kaçan bilge rahipler! Bir çok bağlantıda Taşlar’a rastlanıyor.

Değerli taşlarla aydınlatılmış mağaralarda yaşayan yılanlar Irkından olan Nagalar’ın varlığını; Şambala adlı kitapta değinilmiş.

Asya’nın altındaki uygarlıktan bir çok yerde söz edilir. Hatta bu konuda kitaplarda yazılmıştır. Bunların bir çoğu ezoterik bilgiler olarak düşünülmüş. Bizlerde bir atasözü vardır; ateş olmayan yerden duman çıkmaz! Bencede öyle. Bu sadece ezoterik bilgilerse! Hindistan ve Tibet kaynaklı bazı gizli bilgilerde de bunlardan söz edilmiş. Bu nedir o zaman? Bunu bir çok yerde okumuştum. 

Bazı yerlere yer Altı Cenneti denilmiş.

Buralar; Hindikuş Dağlarının altında olan yerler. Hatta buraların altında yer altı kentlerinin olduğu iddia edilmiş.

Birde; Altın İnsanlar Irkı denilen bir topluluk olduğu söyleniyor. Bunlar tamamen yer altında yaşıyorlarmış.

Yukarı ile çok az irtibat kuruyorlar. Öyle ya onlara göre yeryüzü yukarı oluyor onlar aşağıda yerin altında yaşıyorlar! Nasıl yaşıyorlar? İşte orası tam bir muamma!

Yukarı doğru uzanan tünelleri varmış. Bu pek şaşırtıcı değil bana göre. Bir şekilde yukarılarla irtibat kuruyorlarsa, elbette yukarı uzanın tünelleri olacak.

Dünyanın bir çok yerinde yer altından yer yüzüne uzanın tünellerin olduğu biliniyormuş!

Burada bir başka önemli konu da şöyle. Bu insanlar yukarıya boşuna çıkmıyorlarmış. Özel insanları topluyorlar ve aşağıda eğitiyorlarmış. Bir başka bilinen de, nasıl biliniyorsa? Aşağıda yaşayanların medeniyette çok ileride olduklarıymış!

Azerbeycan’da da uzun yıllar önce dipsiz kuyular bulunmuş. Sovyet bilginleri bunlarla çok ilgilenmiş. Bu kuyulardan insan seslerinin geldiği bile söyleniyormuş.

Bir başka yerde yazılan bir haber benim için enteresandı. Zamansız Dünya isminde kitapta tünellerin aşağıda daha büyük ve daha çok tünellerle birleştiğini görmüşler. Bu tüneller çok uzunmuş ve çokmuş bir çeşit tüneller şebekesiymiş. Bu tünellerin çok eski zamanlarda ileri bir uygarlık tarafından yapıldığı yazılıyormuş yine bu kitapta ve çok zeki insanlar tarafından da yapıldığı da!

Türkistan’da; Mağaralı Tapınaklar Vahası – Bin Buda Mağarası adı altında yapay mağaralar varmış. Bu mağaralarında Budist Keşişler tarafından yapılmadığı onlardan birkaç bin yıl önce gelmiş birileri tarafından yapıldığı bir başka kitapta anlatılıyormuş.

Orta Asya’da yerin altında yaşadıklarına inanılan Agarta ve Şambala’lar için bazı yazılarda; Dünya Dışı Varlıkların yaşadıkları bir yer olduğu! Bazılarında büyük tufanlardan sonra zamansızlığı bulup buraya gelen bilim rahiplerinin olduğuymuş! Zaman zaman dünya yüzeyine bir amaçla çıktıkları! Hatta bazı büyük devlet adamlarını bile yönlendirdikleri biliniyormuş! Hitler’le bile bağlantı kurduklarını! Bu konularda yazılan bir çok kitap ya da anlatılar var. Her nedense hepte Budist Rahipler vardır bu söylencelerde! Ayrıca aşağı ile irtibat halinde de oldukları söylenir. Onların giriş ve çıkıştaki kapılarını saklamakta yukarıdaki Budist Rahiplerinin işiymiş!

Aklın karışacağı, anlaşılmazlar o kadar çok ki. Tüneller diye yaptığım bir incelemede; Asya’daki yer altı tünellerinin nerede ise aynılarının Amerika’da, Azerbaycan, Gürcistan’da ve daha bir çok ülkede olduğunu okumuştum.

Bizde bu tüneller mevcut. Bizde de yer altı şehirleri var.

Yer altı şehirlerinin birbirlerine bağlanan tünellerinin bulunduğu da bilinenlerin dâhilinde! Daha açık bir şekilde yazmak gerekirse:

Dünyanın bir çok yerinde yeraltında yapay mağaralar mevcut.

Bu yapay mağaralar asırlar önce yapılmış!

Yine bu yapay mağaraların ne için yapıldığı kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor.

Bu günlerde bile yapılması bir hayli zor olan bu yerlerin, binlerce asır öncesinde nasıl yapıldığı, yer altı labirentlerinin nasıl düzenlendiği, yer altı şehirlerinin ve tünellerinin nasıl kazıldığı hala bir sır…

Aynı yazıda; Amazon Ormanlarınında altında yer altı mağaralarının olduğu, yerlilerin efsanelerinde de bu mağaralardan söz edildiği de yazıyor.

Bilinmeyenleri bilmek!

Çok zor! İmkânsızı yazıyor olabiliriz ama bir gerçekten yola çıkarak yazdığımızda bir gerçek! Bu mağaralar hayal değil, heryerde öylesine duruyorlar.

Yer altı şehirlerini dünyanın nerede ise her yerine yapmış olanlar kimler?

Nazan Şara Şatana

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....