Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Magazin programı seslendirilmesine bayılıyorum

Magazin programı seslendirilmesine bayılıyorum
 

Televizyonculukta en zor iş magazin programı seslendirmek olmalı. Düşünebiliyor musunuz, o paparazzi haberler, saçma sapan dedikodularla ilgili metinler önünüzde ve onları ciddi bir şekilde okuyacaksınız. Okurken asla gülmeyeceksiniz. Tek avantajları yayında görünmemeleri. Böylece ciddi konuşuyoruz derken ne haller girdiklerini, kendilerini nasıl kastıklarını seyirci görmüyor.

Magazin programlarının seslendirilmesine bayılıyorum. Ekranda bir yazı beliriyor ve o yazıyı aynen okumakla görevli seslendirmeci her sözcüğe birbirinin anısı olan vurgulamasını yükleyerek okuyor. Böylece okuma yazması olmayan magazin programı izleyicisi hiçbir şeyi kaçırmamış oluyor. Ya onu okuyamasa ve söylenecek önemli gelişmeleri tam olarak anlayamasa ne olur o seyircinin hali. Magazin programı hazırlayanlar izleyicilerinin programı en iyi anlaşılır şekilde izlemeleri için her türlü kolaylığı sağlıyorlar.

Magazin programını hazırlayanlar magazin programı seyirci kitlesini çok iyi tanıyorlar. O nedenle aynı görüntüyü aynı açıklamalarla en az beş kez veriyorlar. Biliyorlar ki, programlarının seyircileri ancak bu kadar tekrardan sonra anlayabilirler. Yani hizmette kusur yok.

Magazin programcılarının bu büyük yeteneklerini ve potansiyellerini diğer alanlarda da kullanmalıyız. Magazin programı yöntemlerini kullanarak ÖSS’ye hazırlık dershaneleri kurulabilir, partiler seçim propagandaları yapılabilir, toplumda yerleştirilmesi başarılamayan vergi bilinci geliştirilebilir, bir türlü öğrenemeyenlere trafik kuralları öğretilebilir.

Hepinize televizyonda magazin programları izlemenizi öneriyorum. Çok eğleneceksiniz, bunu garanti edebilirim. Yalnız bu izleme 10 dakikayı geçmesin, daha sonrası için sağlığınızdaki olumsuz gelişmelerden ben sorumlu değilim.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..