Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Magic Ice/Buz Müzesi

Magic Ice/Buz Müzesi
 

Magic Ice


Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan. Elbette önce çocukların neşelenmesi önemli. Biz de öyle yaptık. Aldık çocukları düştük bugün açılan bir müzenin yollarına.

Dünyada benzeri Norveç, İsveç gibi soğuk iklim kuşaklarında görülen Magic Ice (Sihirli Buz Müzesi) İstanbul'da açıldı bugün. Dünyanın sıcak ikliminde gerçekleştirilen ilk Buz Müzesi olma özelliğini taşıyor. Forum İstanbul Alışveriş Merkezinde açılan bu buz gibi müzeyi görelim istedik ve Bayrampaşa'ya doğru yola çıktık. Gidişi oldukça basit. Anadolu yakasından gidecek olanlar, havaalanına gider gibi devam edip Bayrampaşa sapağından sapıyor. Sapakta zaten "Forum istanbul" ibaresi var. Arabanızı park edip alışveriş merkezine giriyorsunuz. İlk katta hemen karşınıza çıkıyor minik müzenin girişi.

Büyükler 20, öğrenciler 15 liraya giriş yapabiliyor. Ücretlerinizi ödeyip içeri giriyorsunuz. Üzerinize giymeniz için eskimo kıyafetleri veriyorlar. 4 yaşındaki oğluma göre bile vardı. Gerçi ben zaten hazırlıklı gelmiştim. Çocukları kalın giydirmiştim. Hem ilk gidenlerden olduğumuz için o kıyafetleri ilk giyenler de bizler olduk. Hijyen önemli. Bir an önce gitmekte fayda var:) Herneyse müzenin içine girmeden önce fotoğraf çektirebileceğiniz bir alana geçiyorsunuz, sonra ufak bir sinema salonunda kutup ışıkları ve ses gösterileri izliyorsunuz. İçerideki yoğunluğun azalmasını bekleyip teker teker içeri alınıyorsunuz. Büyük, kalın kilitli kapılardan birinden geçiriyorlar sizi. Orada bir süre soğuğa alışmanız bekleniyor. İçerideki -5 dereceye birden girmek sağlıklı olmayacağı için bunu yaptıklarını söylüyorlar. O geçiş bölgesinde soğuğu hissetmeye başlıyorsunuz. Sonra müzeye giriş kapısı açılıyor ve suratınıza buz gibi bir hava çarpıyor. Ama emin olun rahatsız eden bir soğukluk değil, hatta insanın nefes almasını sağlayan, ferahlatıcı bir soğuk. Görsel şölen başlıyor. Kocaman buz kalıplarından oyularak yapılmış, heykellerle karşılaşıyorsunuz. Vikingler konsepti var müzede. En çok ilgimizi çeken buzdan oyulmuş Viking evi oldu. Masa sandalye, herşey buzdan yapılmıştı. İnsanların böyle ortamlarda yaşadıklarını düşünmek ürpertti içimi. Buzdan Viking gemisi, buzdan heykeller, Viking duvarı, mezar taşları daha doğrusu buzları oldukça ilginçti.

Çıkışa yakın bir yerde fotoğraf çektirmek isteyip istemediğiniz soruluyor çünkü ziyaretçilerin fotoğraf çekmesi yasak. 20 lira fiyatı. Bize fazla geldi. Giriş fiyatına fotoğraf çekilir mi? Her neyse arzu eden Viking gemisi ve İstanbul'a gelen ilk Viking heykeli önünde fotoğrafını çektirebilir. Çıkmadan önce son bir sürpriz bekliyor ziyaretçileri. Vitamin Bar'dan buzdan yapılmış bardaklarla meyve suyu ikram ediyorlar. Bu büyük bir keyifti. Çocuklar bayıldı buz bardaklardan meyve suyu içmeye.

Ve elbette her güzel şeyin sona erdiği gibi Buz Müzesi gezimiz de sona erdi. Aslında daha büyük bir yer hayal etmiştim. Ufak bir alan ancak görülmeye değer. Hem hayatta kaç kere Buz Müzesi gezme fırsatınız olabilir ki? Ayağımıza kadar gelmiş. Hem eşim gibi sıcağı sevmeyenler için ideal bir yer. "Oh be" dedi durdu gezinti boyunca. Yazın her gün buraya gelirse hiç şaşırmam. Çıkışta görevliye "Devamlı gelen müşterilerinize indirim yapıyor musunuz?" diye soruyordu. Niyeti bozuk anlayacağınız. Yazın sıcaklarında kocam kaybolursa nerede bulacağımı biliyorum artık.

Forum İstanbul'a gitmişken Turquazoo'ya da uğrayıverin. Denizaltında bir yolculuk hiç de fena olmaz. Sevgilerle....

 
Toplam blog
: 144
: 2928
Kayıt tarihi
: 30.10.06
 
 

İzmir Cumhuriyeti'nde yaşıyorum... Sarmaşık Sanat Atölyesi'nde ebru sanatı ile uğraşıyorum. En es..