Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Mahkeme Pahalı Satmaya Müsaade Ediyor Ucuz Satmaya Etmiyor, Yoksa Hakim Amca da mı Kapitalist?

Mahkeme Pahalı Satmaya Müsaade Ediyor Ucuz Satmaya Etmiyor, Yoksa Hakim Amca da mı Kapitalist?
 

“Antalya'da haksız rekabet kararına protesto! Ekmek fiyatları daha da ucuzladı

Antalya’da 1 liraya satılan ekmeği 75 kuruşa satarak haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle mahkemece haksız bulunmasının ardından fiyatı 65 kuruşa çekerek kararı protesto eden Ragıp Şahin’in başlattığı ucuz ekmek furyasına, diğer marketler de destek verdi. Ekmeği 65 kuruştan satan marketçi Ragıp'a 60 kuruşla yeni rakipler çıktı.”(internet)

Yani ben devletin yargısını anlamıyorum, anlayan varsa gelsin!

Devletin kurumu halkın yararına vazife yapar ama hadi bundan da vazgeçtik, olması gerekeni yapar. Bir ürünü ucuza satmaya müdahale olur mu, bütün Türkiye şokta.

Haksız rekabet yaratıyormuş, asıl diğerleri pahalı satarak bunu yapıyorlar.

Kişi bu fiyattan bile kar ettiğine göre bir sorunun olmaması gerekir. Herkes buradan alır diğerlerinden almaz, diğerleri de ucuzlatsın o zaman. Yani sen adama diyorsun ki dürüst olma.

Pahalı satan istediği kadar pahalı satabilir ama ucuz satan ucuz satamaz. Ya ona o kadar kar yetiyor, diğerlerine yetmiyor demek ki, tavanın kontrol edilmesi lazım. Aşağısı da kaliteyle oynanırsa kontrol edilir.

65 kuruşa bile satılabildiğine göre demek ki ekmek pahalı. Bu mahkeme kararının halkın yararına olmadığı açık.  Ne yapalım kardeşim sen nasıl pahalı satıyorsan o da ucuz satar denilmeli.

Hem alan razı satan razı, onlara noluyor. Serbest piyasa değil mi istediğim paraya satarım.

İstanbul’da 129 lira dedikleri ayakkabının aynını 40 liraya aldım. Serbest piyasa ister al ister alma dedi. Buna dava açabiliyoruz mu? Hayır!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..