- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Kendimizi evde izole ederken en çok yemek yiyoruz sanırım. Gün geçmiyor, öğünler belirsiz, arada atıştırmak adetten..
Bizim evin favori atıştırmalığı bu aralar mahlepli tuzlu kurabiye. Yapımı çok kolay, tadı harika, boyutları minik olduğu için kalori kontrolü sağlamak mümkün. Çayla çok yakışıyorlar.
Malzemeler
200 gr tereyağ ya da margarin (tereyağ tercihimiz)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığına yakın mahlep (fazlası acıtabilir)
2 silme yemek kaşığı pudra şekeri (asla tatlı bir tat olmuyor, yanıltmasın sizi)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
2 bardak + 3 yemek kaşığı un
Üzeri için çörek otu
*Bardak ölçüsü 200ml
Tarif çok basit unu en son ve yavaş yavaş eklemek kaydıyla tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Yumuşak bir hamur olmalı, unu abartmamalıyız yani. Malzemeler tamamen karıştıktan sonra mink minik yuvarlaklar yapıyoruz. Pişerken büyüyorlar o yüzden minik olması biraz vakit alıyor ama önemli.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
Sonrasında eve yayılan mahlep kokusu ve ev halkının teşekkürleri.
Afiyet olsun.
Ase,